möjligheter,  rökelse,  Sierska

Trollkök och örtmagi

Just nu spelar örterna huvudrollen i mitt kök. Har planterat i några gamla fönsterlådor som jag hittade på loppis. Så nu står alla örter sorterade efter användningsområde – matlagning, rökelse, magi, trolldom, spådom, ljusstöpning, tvålmakeri och naturligtvis den största i stora köksfönstret för doftens skull. Små rosor, lavendel och lite annat som doftar “himmelskt”. Så mina små lådor med olika sorters mynta, som håller flugor, getingar och myror borta. Inte ens när fönstren är öppna kommer några småkryp in hos mig.

Myntan är inte bara mot små krypande och flygande inskter utan även för magi. Jag använder ofta just mynta för att få överflöd av vissa önskningar…lycka, skydd, kärlek och pengar. Jag älskar doften från de flesta myntasorter, men hos mig i trädgården är det väl mest “blandraser” – de korsar sig hejvilt så det går inte att ha olika sorter tillsammans – vill du bara ha en viss sort, låt den bli den enda. För mitt te plockar jag före midsommar, för efter sommarens blommning försämras smaken.

För magi däremot plockas den vid blommning, likaså för aromaterapi och rökelse, då doften är som starkast vid blommning. Den är också lämpad för örtblandningar, men var försiktig så den inte tar över helt Jag brukar också göra små myntadoftande buketter för badet och några för garderoben. Vid trolldom sägs den också vara bra på att rensa bort dåliga energier och elakheter som stannat kvar, så släng några myntakvistar i hinken med vatten, när du tänker skura golvet! Glöm inte att städa från innersta hörnet av boendet och utåt genom ytterdörren!

Med kärlek, ljus och positiv trolldom från Laura