Eftertanke,  harmoni,  Månfaser

Trollkvinnan

Det är kvinnan som hämtar mycket av sin visdom i naturen. Hon följer månens gång, med sina mörka och ljusa faser. Hon arbetar mycket med örter och vilda växter, kristaller och stenar. Hon tar hjälp av änglars och ärkeänglars visdom och lyssnar på gångna tiders erfarenheter. Hon frågar sin kristallkula, sina tarotkort och runor. Trollkvinnan är jag.

Jag älskar också att spå i elden. Utnyttjar alla helgdagar och ibland alldeles vanliga dagar för att tända min eld vid dammen invid huset. Det skulle bli en tjusig näckrosdamm, med har blivit ett tillhåll för massor av grodor och ormar. Jo då, det finns vackra näckrosor i dammen, men den inbjuder inte till härliga bad. Efter att ha simmat med ormar några gånger har jag förlagt simmandet till skogstjärnen, hehe. Där simmar jag med ett svanpar – mycket trevligare.

Eftersom grodor har stor symbolisk betydelse ska de vara kvar. Stigen ur skum, vördade redan de gamla grekerna grodan, som bärare av harmoni och kärlek. Dessutom representerade den ett långt liv och på nytt födelse. I Kina representerade grodan havet, månen, regnet och fruktbarheten. Kelterna sa till och med jordens herre. I svensk folktro var grodan en magisk varelse med stor betydelse.

Ormen då? Den representerar läkekonsten. För grekerna var ormen läkandets, hälsans och den eviga ungdomens symbol! En av historiens viktigaste symboler på många områden, men för mig räcker det fullkomligt med evig ungdom för att ormen får stanna! Dessutom jagar både snok och huggorm råttor och möss – det är en bonus på landet.

Min själ brinner för alla former av magi, spådom och trolldom, väl sedan barndomen. Jag var helt fascinerad när farmor och mormor höll på med sina kort, kristallkulor och runor. Det spåddes både i kaffesump och med bly vid olika tider. Mor min var mer astrolog och ställde horoskop, men hon följde konsekvent också månens alla faser. Ritualer och manifestationer var självklart. Inte underligt att jag blev som jag blev, hehe.

Med silvrig trolldom, ljus och kärlek, från Laura