skogstroll,  Vintertid

Underbara vintertid…

Nu har tiden kommit för att njuta av allt som vintern ger. Lugna stunder, härlig mat och goda drycker. Fram till Knutdagen, Tjugondedag jul, den 13 januari. Då ska ju enligt gammal tradition gran och jul ut. Än så länge finns det fortfarande lite jul-, nyårsstämning kvar. Så det känns rätt att njuta av lite extra gott framför granen.

Passa på att göra lite extra stämning med massor av levande ljus och gör samtidigt lite ljusmagi. För önskningar brukar jag tycka om, att göra ett så kallat Candle Run. Jag sätter ett ljus i en färg, som representerar min önskan. Min önskan skriver jag på ett pappersark i samma färg och bränner i ljuset jag tände. Viktigt är att jag viftar röken mot mig, så min önskan når mig. Mitt ljus ska stå på en säker plats, så jag kan låta det brinna ner helt. När det brunnit ner sätter jag direkt i ett nytt så det brinner hela tiden. Vid varje nytt ljus kommer ett nytt pappersark med min önskan att brinna, tre ljus och 3 x min önskan. Det heliga tretalet. Jag kan förstärka min önskan genom att strö örter, som representerar vad jag önskar, runt ljuset. Och/eller smörja in ljuset med en passande örtolja.

Njut av dessa sista julens dagar med lite pyssel och kakbak som du inte brukar göra annars. Inte pepparkakor, men jag brukar leta fram recept med kanel, saffran och andra lite “juliga” kryddor, nötter och russin. Alltid gott att ha i kakburkarna vid överraskande besök. Det blir också en stor ask med mörk chokladtryffel, rullade i rivet apelsinskal eller hallonpulver. Jag brukar också “slakta” mina dörrkransar, som jag gör av enris. Enris och enbär torkas för att bli rökelse mot negativa energier. Enbären står också för lycka och förmögenhet, så de är bra att använda på “pengadagen” – onsdagen.

Hjärtliga hälsningar från LAURA