Fullmåne,  magi,  Månfaser,  möjligheter

Vad säger månen….

Just nu har vi den växande halvmånen och tiden rusar fram, som ett expresståg, mot en fullmåne i jungfrun på fredag morgon. Detta är en bra tid att övervinna svårigheter, för månens energi påverkar allt som utsätts för dess energi. Tiden nu, fram till fullmånen och sedan ytterligare ca 3 dagar är det perfekt att göra sig av med ballast och dåliga energier. Tänd ett ljus, skriv ner vad du vill bli av med, bränn papperslappen i ljuslågan och önska. Säg det du vill, som om det redan vore så. Föreställ dig drömmen som redan verklig. Känn att det är verkligt – kanske måste du upprepa under ett par fullmånar.

Det första jag gör nu på morgonen är att titta på nyheterna om vad som hänt under natten. Inga goda nyheter idag heller – jag väntar faktiskt på nyheten – fred i Ukraina. Men den kom inte idag heller, så jag fortsätter att tro på ett under och tänder ännu ett ljus för fred i hela världen.

Tittar jag på astrologin, så verkar vi gå mot bättre tider, så jag litar på att stjärnor och planeter ställer allt tillrätta så snart det bara går. Även om mycket kommer att bli annorlunda. Det är nu en bra tid för meditation, så sätt dig lugnt, andas djupt och regelbundet och låt tankarna flyta runt. Fastnar tanken, djupandas och koncentrera dig på andningen. Och tänk på hur du vill ha det i framtiden. Det är övertygelsen som gör att du får din önskan uppfylld, inte förhoppningen.

När fullmånen står rakt över huset och sänder ett magiskt ljus, då känns det som om alla dåliga energier skulle försvinna. Säg till dig själv “Dag för dag, på alla vis, blir det bättre och bättre“. Det bästa är om du upprepar det 20 gånger varje kväll innan du somnar, regelbundet, eller åtminstone ett par dagar runt fullmåne och nymåne. Citatet kommer från den franske healern Emilé Coue. Han sa också, att om du tror att allt kommer att gå på tok, då blir det så – om du tror att allt blir bra, då blir det så. Tankens kraft är mäktig.

Våren är nästan här, vårdagjämningen står för dörren. Snart är flyttfåglarna tillbaka – tranorna kommer att dansa och luften blir varmare. Att grubbla och älta saker vi inte kan ändra, det gör inte livet lättare. Positiva tankar och energier är vad vi behöver sända ut. Allt blir bra, bättre och bättre för varje dag.

Med ljus, massor av kärlek och stark tro på bättre tider, från silvertrollet Laura