Drömmar,  Eftertanke,  kropp och själ

Välbefinnandets magiska källa

Försöker mota bort min åldersnoja med en stor portion humor. Gör det bästa med träning, yoga och meditation – plus att jag alltid försöker sätta en liten magisk guldkant på tillvaron. Mitt hemmaspa med bad, doftande oljor och levande ljus. Missar inte mitt veckobesök i bastu och simhall. I alla fall under den kalla årstiden. Snart är det simturer i närmaste skogstjärn som gäller. Maten är också en stor möjlighet till både hälsa, glädje och belåtenhet.

Tänker först på morgonens nymalda, doftande kaffe. Har en sån där gammal kaffekvarn, som man vevar för hand! Ska inte ljuga…. har jag bråttom blir det en supersnabb elektrisk jag använder eller till och med snabbkaffe, men inget slår doften och smaken från det egenhändigt malda. Blandar jag dessutom i en rågad tesked nyriven mörk choklad av favoritmärket, då blir det oslagbart gott. Eller som jag lärde mig i Frankrike – en liten tesked riven, torkad karljohansvamp i latten.

Är jag inne i en period av tedrickande kan det bli allt mellan ett ekologiskt kinesiskt grönt eller svart – älskar grön matcha eller ett örtte av blandade egna örter. Som mitt drömte…. för en tekanna tar jag lavendel, rosenblomblad, mynta och hallonblad som jag låter dra i en kvart och sen njuter jag med en tesked ljunghonung till det. Viktigt att samla på små njutningsmoment  med personliga humörhöjare. Kanske favoritmusik under en ljusritual med tända doftljus för skönheten.

Med ljus och kärlek från Laura