Blog,  TANKAR

Välmående är magi..

Det finns olika vägar till lycka och välmående. Vi behöver både Må-bra lycka och Värderings lycka för att känna oss riktigt nöjda. Må bra lyckan beror på rent praktisk njutning. En fantastisk måltid, en spadag, ett romantiskt möte, göra någonting vi gillar väldigt mycket. Den har med våra sinnen att göra. Det är “flow” eller “peak”. När man njuter, uppslukas intensivt eller får en kick. Värderingslyckan däremot kommer inifrån och är en grundkänsla av optimism. Dali Lama säger i sin bok Lycka, att vi når lycka genom att fokusera på godhet, kärlek och medkänsla. Så det gäller att hitta nyckeln till vårt innersta rum.

Ett bra sätt för mig är att skriva dagbok. I dagboken finns allt, mina drömmar, dagdrömmar, hemligheter, goda råd och önskningar, blandat med recept och berättelser från resor. Dagboken är också en hjälp för hjärnan att samla information. Om vi skriver ner något, så fortsätter vår hjärna att bearbeta det.Tillsammans med mycket annat, som känslor, ordlös information, inlärning och erfarenheter. Allt detta blir till en bas för det vi kallar vår intuition. Intuitionen fungerar som ett nätverk och binder ihop alla möjliga sorters information. Så poppar den upp när den behövs. Nästan som en gnista från ingenstans, får vi känslan av vad vi borde göra. Ordlöst visar vår intuition vägen. Innan vi börjat älta. Vi vore nog alla lyckligare om vi lyssnade mer på intuitionen. Jag brukar säga själens viskning. Andra pratar om hjärtats visdom eller vårt sjätte sinne. Vi vet vägen till vår egen lycka om vi lyssnar inåt. Det känns som magi.

På vägen till lycka och välmående är det särskilt viktigt att lyssna till hjärtats röst. Välmående, njutning, lycka, det hör ihop. Vad mår du gott utav? Kanske en härlig höstpromenad, ett besök på ett spa, träffa vänner eller njuta av en fantastisk måltid. Kanske när ditt fotbollslag vinner eller när du själv uppnår något du länge önskat. I bland räcker det att tända ett ljus, eller ett par för att få en lyckokänsla. Eller ett magiskt ögonblick när du träffar en själsfrände. Kanske när du ser någon tacksamt ta emot hjälpen du erbjuder. Det kan kännas magiskt att skriva om lyckliga stunder i sin dagbok. Det sprider små ringar av välmående. Njut av alla fina ögonblick en gång till.

Med de bästa önskningar om välmående lycka och magi…..

Hälsar Laura med ljus och kärlek