Hälsa,  livsstil,  själ

Vandring för kropp och själ

Vandring har en helande, läkande kraft i svåra tider. Under en vandring kan du utforska dig själv och hitta balansen i livet. Den gör underverk för själen och sinnet. Det finns inget som öppnar sinnena för andlighet lika bra som naturen. Ta med dig en anteckningsbok och penna när du ska ut på vandring. Sätt dig ner ibland och pausa. Skriv ner det du ser. Alla intryck, om det så bara är hur många nyanser av grönt du ser. Skriv om barken och vinden, växterna du ser. Känn in! Själv tycker jag om att fotografera i naturen – det kan bli många vackra minnen. Jag råder alltid till att ha telefonen avställd. Men av säkerhetsskäl måste den ändå alltid vara med, så utnyttja den för att få vackra foton och kanske minnen att sätta upp på väggen.

Både kropp och själ får sitt av vandringen. När jag vandrar kan jag känna mig som en liten del av naturen runtomkring mig. Respekten för naturen växer och jag känner mig full av livskraft. Jag är en del av allt detta – om än aldrig så liten. I naturen vågar vi vara oss själva och det håller i sig när vi är bland andra. Överallt handlar det om att kunna förena motsatser på ett positivt sätt. I vår moderna tid har pilgrimsvandringarna blivit nästan ett mode. Flera kändisar har gjort pilgrimsvandringar, till och med skrivit böcker om det.

En pilgrimsvandring behöver inte alls vara religiös. Anledningen idag handlar för det mesta om att ta en paus från vardagens stress och ordna sina tankar. En gång i tiden följde lärjungarna Jesus och muslimerna går till Mekka. Buddhisterna följer vägarna där Buddha gick, hinduerna vandrar till staden Varasani vid floden Ganges. Många följer en sträcka på ett helgons vandring eller helt enkelt sin egen känsla. Det viktiga är att lämna stressen och närma sig sin andlighet.

Att vara tillsammans med sig själv i naturen, det ger både frihet och plats för tankar. Juicefasta är bra för kroppens funktioner – men hur ofta tänker vi på att själen också behöver sin egen detox. Ofta missar vi förståelsen för en känslomässig, psykologisk och energimässig detox. Därför kan vandringen bli en välkommen paus, när du hinner bli medveten om att göra förändringar i dina tankar. Kanske till och med ändra övertygelser och beteendemönster. En hälsosam mentalitet kan förändra vår upplevelse av livet.

En vandring för själen kan vara det avgörande steget för ett friare sinne. Ta med ett par vackra gröna kvistar från vandringen för att få mer vibrerande energi. Kanske också lite nyplockade blommor, som du ställer tillsammans med foton från vandringen. Försök att tänka dig tillbaka lite då och då. Känn friheten. Ring mig gärna om du vill ha lite tips på “bort-från-stressen” vandringar.

Med vila, ljus och kärlek från LAURA