Blog,  Hälsa,  kärlek,  livsstil

Var snäll mot dig själv också

Att acceptera sig själ,v så som man är, kan vara svårt. Vi är ofta väldigt kritiska mot oss själva och fördömer de egenskaper vi inte tycker om, istället för att förlåta oss för de misstag vi gör. Detta att vi dömer oss tar väldigt mycket energi, sänker självkänslan och tar bort vår vardagsglädje. Det borde vara regel, att man är snäll mot sig själv och försöker stärka tilliten till sin egen förmåga. Du är bra som du är, är ett bra mantra.

Ta det steg för steg, försök att behandla dig själv som du skulle behandla din vän. Det är så lätt att vara medkännande och snäll mot andra människor, så varför inte mot sig själv, ingen är fullkomlig och just de små felen kan vara mycket charmiga. Som individuella “fingeravtryck”. Det vore väl tråkigt om vi alla vore lika.

Tänker på Konfucius, när det gäller självkänslan, Hans ord ” Bättre att tända ett ljus, om än aldrig så litet, än att förbanna mörkret”. Försöka att hitta små ljuspunkter lite överallt, framför allt sådant man mår bra av och som höjer humöret. Ta hand om dig själv och gör saker för ditt välmående. Aromaterapi med eteriska oljor kan hjälpa om du reagerar på dofter. Massage – en heldag på spa eller hemmaspa efter jobbet. För mig brukar ett par timmar i bastun göra underverk. Jag kommer alltid ut som en “renad” ny människa.

Vi har alla våra “speciella saker” som sätter igång vårt goda humör. De är olika – kanske spa inte är din “grej”, skogspromenad, simtur, att baka eller äta glass, något hjälper. Jag vet en sak som hjälper för mig när jag är riktigt, riktigt arg. Städa… då går det fort – fönster blir putsade, golv skurade, ordning fixad – allt med rasande fart. Glömmer ilskan och blir glad över mitt rena, välstädade och väldoftande hem.

Man kan göra så mycket själv för sitt eget välmående och sin självkänsla. Mår man bra verkar allt gå på räls, man klarar av situationer som verkat omöjliga tidigare, kärleken ler och verkar komma av sig själv. En glad och lycklig människa drar till sig “lyckoenergier” skulle man kunna säga. Så det lönar sig att tänka på sig själv först, inte bara slita för andra hela tiden.

Det är häftigt att älska sig själv och göra bra saker för sig själv. Det smittar dessutom och visar andra att det är viktigt att göra det. Du drar till dig positiva energier när du tar hand om dig själv och du sänder ut de positiva energierna till andra. Le mot dig själv i spegeln varje dag, se dig i ögonen och säg något snällt.

Med Må-Bra hälsningar från dit medium, trollet LAURA, numera med silverhår. PS Foto lägger jag upp, när jag “fegat ur” efter färgningen.