änglar,  Drömmar,  magi

Våren är här! Äntligen….

Fantasin får vingar av all grönska, nu är den återigen här efter ett kort besök för ett par veckor sen, våren. Älskar den här tiden på året, som verkar vara fylld med magi. Våren sägs ju vara skönhetens tid, så det blir många magiska ritualer just för skönhet, inklusive skogsbad och dopp i den lilla sjön i närheten. Lite kallt ännu men nyttigt.

Svarttjärn heter den, min sjö,  och jag brukar dras dit för Hoodons magiska ljusritualer  när jag bränner 3 svarta ljus. Tänder ett, låter brinna ner en bit – tänder nästa med det första – det tredje med det andra. Sedan får de brinna ner samtidigt som jag upprepar mina spell mot ondska, ålderdom och svaghet. Medan det sista svarta ljuset brinner ner tänder jag ett stort, djupt rosa ljus, rullat i rosenblad och låter samtidigt rökelse med torkade, smulade röda blomblad från rosor brännas för skönhet.

Rökelsen har jag i en speciell skål av koppar, med tanke på att romarna trodde på att koppar kunde avvärja det onda och attrahera kärlek. Metallen koppar sägs också vara Afrodites metall, dvs Venus metall här hos oss. Koppar sägs också förstärka och optimera förbindelsen mellan den fysiska och den andliga kroppen. Den har fortfarande inte förlorat sin magiska kraft utan sägs kunna bota och lindra vissa sjukdomar som till exempel gikt.

Med ljus och kärlek