balans,  Hälsa,  harmoni,  örter

Varva ner och hitta harmoni

Livet är en gåva som vi borde försöka njuta av – men det är inte alltid så lätt. Den dagliga stressen, jobb och andra plikter håller oss fast i ekorrhjulet. Försök att släppa taget och lev i nuet. Det som händer imorgon eller om 10 år, det får vi fixa när vi väl är där. Inte så att vi ska sluta planera, utbilda oss osv, men absolut sluta älta det kommande gång på gång.

Om du väljer yoga, meditation, djupandning eller helt enkelt en skogspromenad är ditt val. Huvudsaken är att du trivs med det du gör och att det får dig slappna av. På promenaden är en djupandning bra. Andas in medan du räknar till 4, håll andan medan du räknar till 7 och andas ut på 8. Vila tungspetsen på övre tandraden när du andas och upprepa 4 gånger.

Blunda och slappna av medan du tänker dig bort till en vacker plats. Tricket är att du i fantasin ska förflytta dig dit. Känna värmen, dofterna, fågelsången – känn efter hur du mår när du är där. Omslut tanken med en rosa bubbla – pink bubble meditation – och när du tänkt färdigt, blås iväg bubblan.

Kanske får musiken dig i balans, om du nu spelar själv eller lyssnar. Spela och sjung! Tänk på alla saker som gör dig glad, skratt, dans, konst kärlek och försök att göra sådant så ofta som möjligt. Le och skratta! Gillar du hemmaspa med doftande oljor och härliga örter – njut av det varje kväll om det känns skönt. Glöm inte ansiktsmasken!

Sträck alltid på ryggen och håll huvudet högt. Sänk axlarna, ut med bröstet o in med magen lite. Faktiskt mår man mycket bättre till både kropp och själ med en friskare hållning. Självsäkerheten växer liksom livsglädjen och känslan av harmoni..

Med kärlek och harmoni från silvertrollet Laura