Hälsa,  kropp och själ,  livsstil,  möjligheter,  Vintertid

Vinter i skogen

Snön ligger djup och promenaderna genom snön börjar bli rätt jobbiga. Men det är så vackert att jag inte kan låta bli. Försöker intala mig att jag promenerar för hälsans skull. Har försökt med mina meditativa promenader, men jag är så koncentrerad på att inte ramla, att det inte blir mycket till meditation.

Iallafall hinner jag se allt det vackra runt omkring mig. Vargarna har tydligen dragit förbi. Spåren dyker inte längre upp i snön och glad är jag för det. Voffsingen har börjat få springa lös lite igen, så han är jätteglad. Det absoluta koppeltvånget slipper han, när det inte varit vargspår i snön några dagar och han nosar och hoppar glatt i rävspåren.

Vintertid dyker alltid ugglorna upp, dessa vackra fåglar som utstrålar gammal visdom. Mest är det kattugglor här, där jag bor, och mest aktiva är de när vintern går över i vår. Då brukar de höras ca 3 km. Ugglorna har alltid hört samman med magi och vidskepelse. En riktig “häxfågel” Den symboliserar magi, clairvoyance och även astralprojektion. I folktron sägs den stå för vishet och klokhet, men också mörker och död = ha kontakt med de som gått över till andra sidan. De avslöjar hemligheter och hjälper till med magiskt arbete sade man förr.

.Ett djur som också syns mer vintertid än sommartid är den listige räven. Även han ett magiskt djur. Förutom sin slughet och nästan farliga nyfikenhet sägs han också vara bra på att avslöja hemligheter. Har du räven som ett av dina kraftdjur, så lär det vara svårt att dölja något för dig. Visdom är också ett av rävens egenskaper. Kelterna såg räven som en guide och han hedrades för sin klokhet. Förutom allt detta ska räven kunna förmedla en bra kontakt med andarna, allt enligt gammal folktro.

Från mitt arbetsrum går direkt ut i en skog som på bilden. Kanske lite mer blandad. Det är underbart att ha naturen så nära och jag hämtar mycket kraft där. Särskilt i perioder när åldersnojan sätter fart, så är skogen min “ungdomens källa”. Efter några kilometers skogspromenad känner jag mig för det mesta flera år yngre – ser jag mig i spegeln, riktigt rödblommig och fräsch. Bättre än efter en timme på skönhetssalong, även om det också gör gott ibland – även för själen.

När jag kommer tillbaka hem har det blivit en riktig ritual att dricka ett nybryggt örtte. För det mesta med chaga, oregano, timjan och tallbarr. Tallbarren direkt från promenaden. Tallen är den enda växt som även på vintern är full med vitamin C. Brukar variera örterna, lite efter lust, men ser alltid till att få med mycket både vitaminer och antioxidanter. Ofta slinker det ner riven, färsk ingefära och gurkmeja i koppen. För fräschheten ibland en citronskiva och lite mynta och ny på vintern en kanelstång. Teet har blivit till en riktig både hobby och hälsokur som jag inte vill vara utan.

Med ljus och kärlek från LAURA