Vintertid

Vintertid…

I natt ställer vi återigen om klockan. Tillbaka 1 timme till normaltid. Även om natten blir lång, så är detta en tid som jag brukar använda till magiska önskningar. Denna “dubbla timme” när vi drar tillbaka klockan och får samma tid en timma igen, då tänder jag ljus, skriver spell med mina önskningar och mediterar. En ritual som jag hållit på med sen tidsomställningen infördes 1980. Glad att nästa år 2021 blir det sista, om vi har tur och EU äntligen tar beslutet. Vi ska låta naturen ha sin gång även när det gäller tiden.

När tiden är inne, det vill säga mellan två och tre börjar jag med mitt magiska “trollgöra”. Magi är en form av livskraft och jag tycker dessutom att det är ett väldigt roligt pysslande med ritualer. Det handlar ju om att på något sätt påverka våra och universums energier. Man skulle till och med kunna säga manipulera. Ju mer kraft du lägger ner på det, ju starkare du tror på det, desto bättre fungerar det. Det behövs Tro, Fantasi, Känsla och Klarhet. Tro och Tillit får jag nog säga.

Jag förbereder mitt bord med rökelse för denna dubbla timme. Den här gången innehåller min trebenta mässingkittel många olika örter och vilda växter. Jag använder salvia för rening och bra energier, enris och -bär för lycka, tallbarr för förmögenhet, ingefära för framgång, ros för kärlek och relationer och lagerblad för att skydda kärleken, lite rosmarin som piggar upp nervsystemet och minnet och sist men inte minst persilja för välmående och god hälsa. Kan behövas i dessa tider. Sedan sätter jag ljusen i välputsade mässing-ljusstakar och ställer dom på en lika välputsad mässingbricka. Ett grönt ljus för hälsa, liv och pengar/framgång, ett djupt rosa för relationer, kärlek och kvinnlighet, ett blått för manlighet, vänskap och oändlighet, ett vitt för sämja och fred, ett lila för drömmar rättvisa och healing. Ta minst tre ljus, gärna fler och alltid udda antal. Jag strör myskgräs [örten för spådom}på brickan. Klockan 02.00 när timmen börjar för andra gången tänder jag rökelsen och ljusen och säger mitt spell ….. “Mina tankar är positiva. Jag drar till mig alla positiva energier. Så är det”. Detta upprepar jag tre gånger. Du ska utforma ditt spell med de saker du önskar mest. Så som om de redan vore verklighet. Upprepa 3 gånger för varje spell, inte mer än 3 olika. När du är färdig mediterar du tills denna magiska timme är över. Eller sitter bara avslappnad och låter tankarna dra förbi, medan du tittar på ljusens lågor. Sedan släcker du ljusen. Blås inte ut dom, då kan du blåsa bort din önskan. Nyp ut lågan eller släck med en sked.

Så, nu har vi normaltid igen. Låt oss fortsätta senhösten och vintern med positiva tankar. Tänk alltid på att ändra dina tankar och känslor till det du vill ha. Då attraherar du det. Och le så ofta du kan, det medvetna leendet smittar, till andra och till dina egna tankar.

Massor av positiva hälsningar från Laura