Blog,  magi,  TANKAR

Vit magi

Om man nu ska kalla det så. I går kväll, påskdagen, hade vi fortfarande vårkänslor. Lite grönt hade tittat upp. Jag vaknade kl. 03.00 för att göra en påskeld för ritualer och magi kl. 03.3,3 som jag brukar tända varje tidig morgon under påsken.

Jag vill utnyttja tiden för spådom, när den är bäst och väggarna mellan världarna tunnast. Dessutom är måndagen månens och drömmarnas dag. En bra dag för meditation och magi. På måndagen sägs förmågan att se in i framtiden vara starkast. Och magi blev det, vit magi, allt snötäckt och vita flingor föll ner från himlen. Våren borta.

Så det blev väldigt snabbt en liten eld, ett par spell och tre magiska önskningar som jag redan skrivit på tre små lappar. Jag kastar den en efter en i elden samtidigt som jag säger mina önskningar och vinkar röken över mig. Så min önskan kommer till mig. Dröjde 15 minuter – kl. 04.00 satt jag redan vid mitt skrivbord, inloggad på min spålinje.

Till och med träden är snöklädda, så nu står hela min tillit till vädergudarna. De lovar några plusgrader och regn framåt eftermiddagen.

Nu vill jag faktiskt ha vår. Hela jag är inställd på det! Jag vill = ska ha vårblomster, gröna träd, fågelkvitter och fjärilar. Gärna vårregn för växternas skull och mycket solsken. Men ingen mer vit magi. Tack!

Magin sköter jag nu själv. Torsdag är ju Häxdagen, Jupiters dag, Det är dagen för tur, lycka och traditionell trolldam. På torsdagen inviger man alla magiska redskap och tillbehör. Oljor, örter, ljus och ljusstakar, Då renas också magiska stenar och kristallkulor. En bra dag också för invigning av cirklar och sammankomster

Häxiga, hjärtliga hälsningar från silvertrollet LAURA