Drömmar,  Eftertanke,  harmoni,  Sierska

Vita liljekonvaljer och dröm om fred

Maj är liljekonvaljens månad. De poppar upp lite överallt och säger i magin att “lyckan återvänder”, har något varit tufft, så blir det bättre nu. Jag har skrivit om liljekonvaljen tidigare, men så här i maj kommer minnena alltid tillbaka och vi alla hoppas att lyckan, som kanske tagit paus, återvänder. Vackra att plocka är blommorna, men glöm inte att blad och blommor är giftiga. Måste alltid vakta på min hund, så han inte nafsar i sig.

Doften är för mig en minnenas doft. Min mormor gjorde alltid liljekonvaljetvål, så vi sprang väl alla kvinnliga “varelser” i familjen omkring och doftade lite liljekonvalj. Far och farfar brydde sig inte, för karlarna gick alltid in i bastun, med björksåpa och björkris.

I magin är liljekonvaljen inte bara ett tecken på evig kärlek och tillgivenhet, utan den säger också att hoppet kommer åter. Kanske därför att jag återigen kom att tänka på liljekonvaljen. Det är ju inte så fredligt ute i världen just nu och det sägs att hoppet är det sista som lämnar en. Just nu behöver vi, tycker jag,en stor extra portion med hopp och återvändande lycka.

Du visste väl redan att liljekonvaljen är vårt grannland Finlands nationalblomma, Doften är så omtyckt att den finns i Chanels dofter no 19 och no 22. Förlåt att jag bara tänker på mormor när jag känner doften, hehe. Ska i alla fall testa no 22 i år.

Med liljekonvalje-buketten på bordet känns hemmet tryggt och välkomnande, liksom en hjärtlig hälsning från mormor. Vi har ju alla våra speciella minnen. Men nu idag står min bukett för hopp om fred på vår jord. Mer förståelse och mänsklighet! Jag bränner också rökelse samtidigt som ljusen brinner – en personlig blandning med torkad liljekonvalj, vit lilja, vit salvia och rosa rosenblad. För fred och kärlek.

Mina magiska ljus som brinner, är naturligtvis vita. Oavsett vilken kultur eller religion man än har, är vitt alltid symbolen för för fred. Vitt symboliserar också renhet, ärlighet och andlighet. Kanske är det detta med ärlighet, som gör det speciellt svårt. Vill inte säga att alla ljuger, men kanske är det så, om inte omöjligt, att alla har sin egen sanning. Alla mynt har 2 sidor, även om det är svårt att se, när man själv vet att man har “rätt”. Slutar med att lyssna på Queens låt “Lily of the valley”.

Din sierska Laura sänder ljus och kärlek