yoga

Yoga är guld….

När håret börjar skifta i silver. Som erfaren [låter bättre än gammal] yogi rekommenderar jag yoga i livets alla faser. Jag började med yogan i 17-årsåldern efter en svår ridolycka och kom med yogans hjälp snabbare på benen. Som den unga tjej jag var då, tänkte jag “tant” när min yogalärare 70+ , kom och hälsade. Men inte länge. Hon var en fantastisk person, som med lätthet gjorde både hand- och huvudstående. Yogan hjälpte mig komma över min skada och jag har alltid kommit tillbaka till yoga vid svåra perioder i mitt liv. Även vid skilsmässor och tuffa jobb perioder har yoga gett mig lugn. Nu tänker jag bli som min första yogalärare. … behöver lite tid förstås. Hon var enastående.

Från och med idag blir det yoga varje morgon 20 minuter. Följt av 15 minuter meditation. För att göra det enklare med yogan tar jag till en början solhälsningen. Det är lätt att hitta instruktioner på nätet och kan anpassas till den tid man har avsatt. Hmm, sen blir det direkt därefter meditation… Här väljer jag Zen-meditation som i huvudsak koncentrerar sig på andningen, utan mantran eller religiösa inslag. Sätter mig nu i början bekvämt på en stol, rak i ryggen och med fötterna på golvet. Tar djupa lugna andetag genom näsan och andas också ut på samma sätt. Tankarna ska bara sväva omkring, försöker tanken ta fasta på något speciellt går jag tillbaka till andningen. Andas djupt, ända ner i magen så långt det går.

Målet är naturligtvis detta handstående. Sägs öka koncentrationen och även vara bra för blodcirkulationen. Det finns många olika sorters yoga att välja på, men såhär i början på mitt program för att hitta mitt bästa jag, vill jag ta det lite lungt och stegra allteftersom. Efter dagens yoga och meditation är det dags för en hälsodrink. Idag blir det en hallonsmoothie. 1 banan, 1 dl frysta hallon, saften av en pressad apelsin, 1 dl eko yoghurt och 1 tsk honung mixas väl. Tar gärna en liten skål med havregrynsgröt till smoothien. Kan det bli hälsosammare? Innan dagen sätter igång med full fart, så förbereder jag kvällens skönhetsmask. Den ska sitta kvar 15 minuter, medan jag tar ett ett bad. Till ansiktsmasken följer jag ett japanskt recept….. 3 tsk mjukkokt ris, 1 tsk honung, 1 tsk varm mjölk och blandar väl. När de 15 minuterna gått, så tvättar jag av masken med risvattnet.

Innan jag går och lägger mig, ser jag mig i spegeln och säger mitt magiska spell 3 gånger…. Du ser bra ut. Du gör allt för din hälsa och ditt utseende. Så ska det vara, Det känns kanske lite löjligt första gångerna, men sen märker man att det faktiskt känns så.

Kärlek, hälsa och skönhet från Laura