magi,  stjärnor,  yoga

Yoga under stjärnorna

De senaste dagarna har det varit så hett att jag inte orkat med mina yogapass under dagarna. Istället har jag smugit ut till vår damm i skogskanten på natten. Med hunden som sällskap och yogamattan under armen. Han har nog tyckt att matte varit lite tokig för han har satt sig bredvid och tittat ömsom på mig ömsom på månen.

Vi hade ju fullmåne för ett par dagar sen och månen lyser fortfarande nästan full. Det var en härlig känsla i den fräscha, lite kyliga luften efter dagens hetta. Detta är något jag absolut kommer att fortsätta med under stjärnklara nätter. Nu var månen en extra bonus förstås.

Jag döpte snabbt om solhälsningen till “stjärnhälsningen” och satte igång. Först några minuter djupandning och sedan ett yogapass på en halvtimme. Lite lätt blåst och läten från fåglar och räv och rådjur i bakgrunden. Det var så magiskt att jag tände ett par ljus [har jag med mig för det mesta] och satte mig att meditera i en kvart som avslutning. Min hund simmade i dammen, men jag vet inte om grodor och paddor också badar på natten, så jag lät bli.

Istället passade jag på med lite magi i natten. Tände härlig rökelse precis vid vattnet, nytorkad salvia med blommor och därtill torkad kaprifol. Jag har två stora buskar som fortfarande blommar och torkar löpande. Förutom att kaprifolen är användbar som läkeväxt har den också magiska egenskaper.Att bränna kaprifol ska locka välstånd till hemmet. Den fungerar också för att rensa sinnet för att stärka psykiska, magiska krafter. kaprifol används också i vit magi för att skydda band av kärlek.

Det är otroligt vackert och lugnande att tillbringa en stjärnklar natt utomhus. Så var det väldigt skönt att använda en del nya torkade växter som rökelser av olika slag. Jag gör mest koner och flätor, men också hela knippen och buketter. Dessutom gör jag egna ljus med örter till olika ändamål. Det är bråda tider nu när allt ska tas om hand, så en extra stjärnklar yoganatt med örtmagi som avslut var underbart. Ring gärna om du vill ha tips om olika örter och rökelser att göra själv.

Ficklampans sken såg ut som månstrålar när vi, vovven och jag, gick hem efter en härlig natt. Helt underbart.

Nattliga hälsningar från LAURA, “silvertrollet”