Drömmar,  harmoni,  höst

Trollens höst…

På tal om skönhet….. när Al genererar ett naturens troll slår skönheten rekord. Tänk om man kunde skicka en beställning! Hehe. Mina tankar går till alla örter vi använder just för skönheten. Grönskan har nästan försvunnit, men efter sommarens samlande och torkande är burkarna fulla inför höst och vinter. Örter i stora mängder för skönhet och magi, för rökelse och ritualer.

Drömmar om harmoni hör hösten till. Nu vill vi kunna slappna av med en kopp härligt örtate, medan en ljuvlig doft från rökelsen smeker våra sinnen. Tankar om trolldom för skönhet påminner oss om att vi får anstränga oss lite extra under vintern. Kanske skulle jag säga… njuta lite extra – för visst är det härligt med ångbad som doftar av de underbaraste örter och dessutom är bra för både hud och själ.

Aromatterapier med massage lyfter inte bara humöret utan ger oss både livsglädje och sinnesro. Blommornas och naturens alla dofter samlade i oljor friskar upp sinnet väldigt intensivt. Själv använder jag inte de dyra eteriska oljorna, utan torkar det jag plockar och lägger en del i ekologiska oljor för att de ska avge sina helande och oftast doftande ämnen. Mandelolja, kokosolja, olivolja, ricinolja, rapsolja och solrosolja i flaskor, står och drar med olika örter i fönstren ett par veckor, tills de avgett sina dofter och helande ämnen. Ros, lavendel, pepparmynta, salvia, rosmarin och många fler, samsas med flaskor fyllda med tallbarr, björkblad, pilbark och mycket annat. Tror jag har någonting för allt och alla. Våra nordiska växter är för oss nordbor ideala och de flesta har mångtusenåriga traditioner.

Med kärlek och rosendoft önskar jag en härlig helg!