balans,  Mörker,  rökelse

Svarta tankar, svarta ljus

Nej då, ingen svart magi här inte…. de svarta levande ljusen stod för midnattsmagi, mystik, förvandling och hemligheter i det fördolda. Mod att möta mörka makter utan rädsla. Och midnattsmagi i ösregnet blev det. Fick till slut en skyddad eld att brinna och kunde kan hålla den vid liv över midnatt. Vet inte när jag såg ett sådant skvalande regn som inatt sist. Naja…. och lite svart Woodo magi blev det mot orättvisor i livet.

Röken steg mörk mot himlen och mitt i alltihop hängde ett rödorange ekblad kvar i regn och vind. Som ett tecken på oböjlig kraft är eken, vårt starkaste träd, en symbol för tillväxt och även välstånd. De gamla keltiska druiderna ansåg till och med eken som ett heligt träd.  På något vis kändes ekbladet i sin ensamhet, som ett bra, stabilt tecken för vår framtid.

När klockan slog midnatt flammade elden till helt plötsligt och spåkulan som stod där lite i skymundan visade vackra blågröna moln som steg uppåt och stannade där. Stabilitet, balans och glädje i framtiden är betydelsen. Det blå ger inte bara mystik och magi utan även visdom, ädelmod, ambition och rikedom, medan det gröna ger tg Willväxt, hopp, föryngring [tackar för det], harmoni och överflöd – och hjälper oss även med healing. När jag sedan kastade upp runorna och tog den som föll närmast läste jag Wynja – glädje. Bättre svar kan en midnattsmagi knappast ge.

Med ljus och kärlek!