Hälsa,  harmoni,  livsstil

Örter för hela människan…

Från topp till tå hittar vi den passande örten för skönhet. I växternas magiska rike finns “någonting för allting”. Det är nästan som om en skönhetens gudinna skulle vaka över örternas värld så vi alltid hittar det rätta. Med hälsa och harmoni som grund, kan vi efter hjärtats lust botanisera i örter för vår skönhets magiska trollerier.

Kanske börjar vi uppifrån med håret. Rosmarin är krydda nr 1 när det gäller att få håret att växa och bli kraftigare. Vill man få en blondare ton är det naturligtvis kamomill. Kommer vi sedan till ansikte och hals, ja hyn över huvud taget, då är det många som hjälper oss, kamomill, nässlor, citronmeliss, lin, rölleka, maskros, vallört, johannesört – bäst att söka på det som är viktigt för ens eget hudproblem. Glöm inte rosen som fräschar upp. Har försökt söka på evig ungdom, men det verkar vara svårt, hehe. Man får nog pussla ihop efter bästa förmåga. För fötterna tar jag björklöv blandade med epsomsalt i fotbadet. Bra för cirkulationen och tar bort förhårdnader. .

Kanske ska vi be om magisk hjälp av skönhetens gudinnor Venus och Afrodite, eller Idun – hon med ungdomens äpple. Äpplet kommer på vår magiska lista och hjälper bäst om vi äter det. Granatäpplet ska däremot också vara bra för utvärtes bruk! Späd saften med mineralvatten. Eller allra bäst kanske skönhetens ärkeängel, som sägs vara Jofiel, skönhetens och kreativitetens ängel som också lär dig älska dig själv.

Med ljus och kärlek