änglar

Ärkeängel vid min sida

Det finns några ärkeänglar som ligger mig varmt om hjärtat och vars hjälp jag brukar be om rätt ofta. Så finns det en ärkeängel som jag tycker följer mig mest hela tiden. Kanske två till och med, som jag känner mig nära.

Av de 7 viktigaste är naturligtvis ärkeängel Mikael, den mäktigaste av alla, en av favoriterna. Han är den som är mest lik Gud. Han är ljusets ängel och den främste av alla. Be Mikael om stöd när du är utsatt för fara, är rädd eller orolig. Han ger säkerhet och skydd. På bilden en staty av Mikael i Kiev.

Sen har vi naturligtvis Rafael, som också är healingens ängel. Han är både den traditionella och den alternativa medicinens ängel. Ber ofta till honom om hjälp vid healing och om förkylningen är seg. Han ger lust till musik och sång, skrivande, konst och allt som är kreativt. Han är den som försöker skapa samförstånd mellan länder. Samtidigt låter han dig se allt det vackra som finns i vår värld. Vilken Ärkeängel! Han skiner i grönt.

Haniel som är både ärkeängel och mångudinna förknippas med både intuition och klarsynthet. Hon ger dig självinsikt, så du kan släppa alla blockeringar. Det är hon som säger att du ska följa dina drömmar och din innersta känsla. Du ska stanna upp och vara dig själv. Det vinner du på. Skriv upp dina drömmar direkt när du vaknar. Ärkeängeln Haniel står också för tacksamhet och kärlek och är en healingängel även hon. Hon lyser i blåvitt sken. Den bästa att be om hjälp vid alla månskensritualer – vid nymåne och vid fullmåne är hon ett självklart val.

Vi har några ärkeänglar till som förtjänar mer uppmärksamhet. Gabriel till exempel, är kärlekens och hoppets ärkeängel. Han ger oss hopp om framtiden och ger dig glädje. Du ser honom ofta med en vit lilja i handen och skinande i vitt. Ibland uppträder han som kvinna. Han/hon månar alltid om din lycka och att dina önskningar ska gå i uppfyllelse.

Det finns flera ärkeänglar och alla har de en speciell gåva eller uppgift som just de är bra på att lösa. Googla alltid om du inte känner dig säker på vilken ärkeängel du ska be om hjälp.

Jag har också två rätt ovanliga favoriter. Den första är den keltiska healingängeln Eir. Hon ser ut som en fe i mörkt blågrön klänning och har kontakt med druider och naturväsen. Kallas också ormbäraren och använder eter- jord- och luftenergi. Hon har inflytande över alla chakran och speciellt hjärtchakrat.

Min andra udda favorit är ärkeängeln Orfiel, vildmarkens ängel, nr 36 i skaran av ärkeänglar. Han är ängel för glest befolkade områden och har band till naturfolk och djur. I solljus ser man honom ibland framför en bergstopp, annars ofta i en mörk skog eller vid en djup sjö. Han dyker alltid upp i brunguld färg och med regnbågsvingar, ibland som shaman. Han räknar djuren och växterna som sina vänner. Jag brukar be om hans hjälp inför längre fjällvandringar. Alltid med bra resultat.

Med många hälsningar, ljus och kärlek från Laura