Drömmar,  Eftertanke,  kropp och själ

Lite uppmuntran behövs

När det känns som om både själen och kroppen behöver hjälp, då är det dags för magi. Ljusmagi och doftande oljor, klangskålar eller shamantrummor – eller varför inte favoritmusiken. Kanske en spådom, för att se vilken väg man ska ta. Det sägs att till exempel runläggning inte bara är divination, utan en form av magi och många använder en favoritruna som talisman. Försöka duger, men som med allt annat ska man vara  övertygad om runans kraft.

Vi kan absolut påverka vårt välbefinnande med tankens kraft. Själv byter jag runa lite då och då och just nu är det björkrunan,Bjarka, med jordisk kvinnlig kraft, som står för hälsa och pånyttfödelse, förhoppningsvis därigenom också för strålande skönhet. Drömma får vi ju. Magi med tända ljus , inte bara i badrummet, brukar hjälpa för det mesta. Har ju berättat om mina tisdagar, när jag tänder röda ljus för att uppnå det som känns svårt. Då hänger också varma. djupt röda handdukar på badkarskanten.

Rökelse är också viktigt när dagen känns tung. Mig hjälper alltid doften av ros och lavendel, så det smular jag ner i rökelsekärlet, om nu i badrummet eller på bordet vid favoritsoffan. På soffan, inrullad i en filt med en bra bok eller med en gammal favoritfilm, brukar de flesta problem krympa. Det gäller att vara förberedd.

Önskar alla en fin lördagkväll! Med tända ljus och kärlek.