Eftertanke,  Månfaser,  möjligheter

Med magins hjälp

Snart sitter vi på kvasten på väg till Blåkulla, åtminstone i fantasin, men själv använder jag kvasten på påskaftons lördagen också för att, som traditionen säger, fega huset rent från innersta hörnet ut genom ytterdörren. Själva kvasten doppar jag i avkok från enbarr och tallbarr, blandat med lite rosenblomblad för doftens skull. En och tall står båda för skydd och föser bort onda energier. Dessutom tillför de rikedom och framgång. När det är gjort dubbelskyddar jag med att strö en smal sträng salt på utsidan av ytterdörren, för att inte släppa in några ovälkomna energier.

Fullmånen i Vågens tecken, som kommer redan på måndagen, månens dag, ger oss möjlighet att komma i fin balans till påskfirandet. En speciell fullmåne, som sammanfaller med en månförmörkelse. Det blir tid för både eftertanke och nya möjligheter. Utför gärna magiska ritualer för det du vill lämna bakom dig, men också för det du vill satsa på inför framtiden. I och med att vi kom in i Vädurens tecken den 20 mars är det ju ett nytt astrologiskt år när vi ska vara öppna för allt nytt. Eldtecknet Väduren ger oss kraft, medan det blir fullmåne i lufttecknet Vågens harmoni som låter oss kompromissa när det behövs.

Naturligtvis är den här tiden också passande för spådom om man vill ha hjälp med eventuella nya vägval. Har vi “kört fast” och behöver nya impulser kan exempelvis en Tarotkortläggning ge svar på många frågor. Ljusmagi med tända ljus eller en eld utomhus passar naturligtvis bra nu på vägen mot påskhelgen.

Med ljus och kärlek från “påskhäxan”!