Drömmar,  harmoni,  kärlek

Fåglarnas återkomst

Nu kommer de tillbaka en efter en eller i stora svärmar. Alla fåglar som lämnat landet under vintern. Nästan synd att man inte kan flyga, för just i år har vintern inte varit angenäm, tycker jag iallafall. Hade gärna övervintrat på sydligare breddgrader. Snön ligger efter ett kort uppehåll rätt djup så fågelbordet utanför köksfönstret är fullt med matgäster. Inte bara fåglar – på natten kommer mården som vill ha specialmeny, får dela fisk- och köttfärs med vovven och får extra skalade solroskärnor och nötter med honung.

På morgon och eftermiddag dessutom 5 ekorrar som föredrar solrosfröna. Under hela dagen sen, kommer olika fåglar som äter olika frön, nötter, talgbollar och allt möjligt från  zooaffären. Plus egenodlat – slängde ut massor av frörester runt huset förra året och fick riklig skörd. Fåglarna verkar ofta komma med nästan magiska meddelanden, En grön fågel kommer till exempel alltid när det drar ihop sig till regn eller snö. En gröngöling som är bättre än väderleksrapporten.

Djur, om det nu är fåglar eller andra vilda djur förknippas ofta med magi. Mården som kraftdjur sägs ge slughet , energi och en snabb reaktionsförmåga. Ekorren är väl mest bekant för nyfikenhet, men även intuition och spådom, förmåga att känna in framtiden. Som Ratatosk i nordisk mytologi. Han som sprang upp och ner som budbärare i trädet Yggdrasil, livets träd. När vi kommer till fåglarna är deras magiska inflytande varierande. Korpen är en av våra mest mytomspunna fåglar, som sägs ha magiska egenskaper och påverkar sinne, själ  och tanke med sin vishet och förmåga att se in in framtiden. Ugglan står för klokheten och kommer en koltrast flygande bringar den förnyelse och en ny kärlek. Så tänk på magin när en fågel svävar förbi med sitt budskap.

Med ljus och kärlek.