livsstil,  magi,  möjligheter

Regn och snö i vinternatten

Rena ondskan hos vädergudarna, verkar det som. Snö, regn, vind – huller om buller och i mängder. Ena stnden regnar och blåser det, sen kommer snön och kylan. Men nu är det lite uppehåll medan vi väntar på nytt regn. Varningen är röd för regn i massor. Vill åtminstone ha lite glädje av eländet, så jag har förberett tre stora eldar för spådom. Eld och vatten lovar perfekt rök för spådom, magi och olika ritualer. För hälsa, kärlek,  pengar och allt vad det innebär för en magisk livsstil.

Kommer att tända framåt kvällen för att ha en perfekt rök över glöden när mörkret har lagt sig. För andligheten blir det torkad gråbo som jag kommer att strö i elden vid varje fråga. Gråbon sägs ju stärka andligheten och inte bara det, den sägs också vara häxornas egen ört. Elementet är luft och den styrs av Venus – alltså en kärlekens ört. Den ökar kraften i spådom, förmågan att läsa kort och runor och se framtiden i sina drömmar. Används vid trumresor och öppnar dina sinnen så du ser klarare. Just för drömmagi är natten mellan torsdag och fredag bäst, så lägg gärna en kvist torkad gråbo under kudden och du kommer att minnas dina drömmar. Ser fram emot vinternatten.

Gråbon används ibland som örtte, men det råder jag inte till pga att den kan framkalla allergier. Lägg istället torkad gråbo i olja så det täcker och låt stå i fönstret ca 14 dagar – du får en magisk olja som beskyddar och samtidigt öppnar alla dina sinnen. Doppa ett finger i oljan och massera punkten för ditt tredje öga. Bind gärna en krans av gråbon och häng på ytterdörren som skydd mot ondska och elak trolldom och för att hålla lyckan kvar i huset. Vem vet – kanske hjälper den också mot katastrofväder. Ska testa och se vad som kommer.

Med tända ljus och mycket kärlek i “ruggiga” tider!