livsstil,  Önskningar,  skönhet

Spegel, spegel…

… på väggen där… Då och då kommer jag tillbaka till temat offer på “ungdomens altare”. Vad vi kan göra för att ta fram det bästa hos oss själva när åren flyger förbi. Satt just och tittade mig i spegeln, inte så att jag räknade rynkor eller gråa hårstrån, men på något vis poppade det upp en rad från en visa..”Du är vackrast när det skymmer, all…” Jo, jag vet att det heter, det är vackrast…”

Rynkor är envisa små rackare. Man smörjer och masserar, lägger på ansiktsmasker och gör ångbad, men likt envisa små monster blir det allt svårare, att bli av med de små skavankerna. Idag har jag googlat på “ansiktsgymnastik mot rynkor”- och se där -det kom upp en hel del. Bland annat också hur jag ska kunna massera bort rynkorna. Till och med speciell ansiktsyoga finns det. Och en massa olika tips på hur man blir av med allt från sura mungipor till dubbelhaka och hängande ögonbryn.

Något måste göras, för det där med skymning och candle light dinner fungerar inte så bra på somrarna. Tagit ett steg idag och samlat in daggkåpa för att koka ansiktsvatten. Daggkåpa, Alchemilla vulgaris kommer från arabiskans Al-kemelji som betyder himmelskt vatten. Den innehåller mycket fukt och garvämnen som stramar åt hyn. Inte bara det, den ökar också blodcirkulationen så huden blir fräschare. Brygg ett kraftigt te och ha i några droppar äppelcidervinäger så har du ett fantastiskt ansiktsvatten.

Använd det också gärna att skölja håret med. I sista sköljningen ger det glänsande hår. Daggkåpan styrs av planeten Venus och tillhör vattenelementet.Den är helgad åt Moder Jord och Gudinnan är Freja. Drick avkoket även som te, om du vill se alla små mirakel som finns runt omkring dig. Det sägs att älvdrottningen tvättar sig med daggkåpans vattendroppar och därför är vackrast av alla älvor.

Naturen har mycket som vi kan använda på skönhetens tänkta altare och jag återkommer ibland med små tips. Vad jag gärna skulle vilja ha, är en spegel, som alltid visar mitt bästa jag. Som nedanför, där katten ser ett lejon. Tänk att kunna få se sitt perfekta jag, hehe. Kul vore det, men jag är trots små nycker ibland, nöjd med mina erfarenheter, mina rynkor och mina små [och lite större} fel och brister. Fick en gång tipset att alltid le mot mig själv i spegeln och säga…….”Du är bra som du är”. Först kändes det lite löjligt – men tro mig, gör det och snart håller du med!

Med ljus, kärlek och önskningar om en LITE “lögnaktig” men magisk spegel, från LAURA….