Blog,  Picknick,  skogstroll

Picknick i naturen…

Det finns nog inget jag älskar så mycket som picknick. Om det är födelsedagar eller andra festliga dagar, så försöker jag organisera en picknick. Om för två personer eller 20, alla årstider. Händer också att jag drar iväg ensam eller med hunden. De senaste 20 åren, minst, har jag firat min födelsedag med en stor picknick. Naja, i år blev det en liten familjepicknick, eftersom ingen av oss hade hunnit bli vaccinerad.

Låter det konstigt? Min födelsedag är i mitten av januari, så ibland är det lite knepigt att få till det. Vi har alltid förberett med stockar och filtar vid en sjö i närheten, sen förbereder jag allt hemma och utomhus blir det vinterfiske. Vi brukar ha turen att få upp så mycket fisk, att det räcker till min ryska fisksoppa, som blivit tradition. I år, med 4 personer, var det inget problem. Njöt gjorde vi i alla fall.

Min man tycker, att han har mer tur med födelsedagen i mitten av juli. Det blir visserligen ingen snöstorm, men kan regna om vi har otur och är inte så mysigt. Fast för det mesta är det härligt solsken. Det blir i år liksom förra året bara med ett par goda vänner. På grund av coronan tyvärr. Vi håller oss lite avvaktande, tills det har gått ett tag efter andra vaccinationen. Nu hoppas vi bara på ett lite friare liv, när restriktionerna faller.

Född som livsnjutare försöker jag att göra alla bara möjliga tillfällen magiska. Vi lever här och nu, så det är värt försöket att lysa upp de ögonblick man kan och midsommarnatten måste man göra speciell. Just den natten ska det vara lätt att få kontakt med andra sidor, något som jag håller med om. Den ideala natten att lägga kort för att se in i framtiden, att be om änglahjälp för att kontakta ett kärt väsen som gått över regnbågsbron eller att plocka sina 7 eller 9 blomster och lägga under kudden.

Men nu hoppas jag först och främst på en underbar Midsommar-picknick. Helt för mig själv. Min man är utomlands så han är med bara i tanken lite grann. Jag förlägger mitt lilla kontor, med Tarotkortlekar, örter, levande ljus och öppen eld till en liten skogssjö i närheten. min plan är att sitta inloggad under hela midsommarnatten.

Du är så välkommen att ringa till mig, även denna speciella natt. Jag kommer att göra allt jag kan för att svara på dina frågor om framtiden eller tyda dina drömmar framåt morgonen. Har fått frågan om jag kommer att använda min kristallkula på midsommarafton. Svaret är självklart JA.

Underbara picknick-hälsningar från din sierska Laura