Blog

Vårkänslor..

Känner du det också? Våren är nästan här. Det fattas bara lite, lite till innan de första knopparna brister och blommor och träd slår ut. i sin fulla prakt. En tid för nystart, förnyelse, rensning, hälsomat och träning. Vid nymånen i mars brukar jag rena allt vad jag har på skrivbord och mediala altare alldeles extra. Av förra årets torkade örter gör jag små lyxiga drömknyten att ha under kudden, påsar för örtmagi att ha i väskor och fickor och binder ihop härliga smudgesticks att använda som rökelse. Snart växer allt nytt. När du ringer kan vi prata om vilka örter som är “magiska” för vad.

När man öppnar dörren känns det härligt fräscht att andas. Krokusarna har börjat komma upp, som budbärare för vårens magi. Körsbärsträdens knoppar kämpar på. Nu blir det extrapromenader både morgon och sen eftermiddag. Det känns som om man inte vill missa, när naturen vaknar till liv igen. Håll med om att detta verkligen är magiskt. Jag brukar passa på att sätta mig och meditera längs skogsstigen vid den här årstiden. Har med mig en liten kudde under armen på hundpromenaden. Inte mer märkvärdigt än att jag sätter mig bekvämt på kudden, vid någon vacker plats, koncentrerar mig på andningen och tar in alla ljud. Fågelkvitter och trädens brusande. På våren brukar jag också hitta många nya, vackra fjädrar för min drömfångare. Håll ögonen öppna i skog och parker.

Framåt kvällen är den bästa promenaden. Då är djurlivet i full gång. Man har chansen att få se både räv och rådjur. Älg ibland och snart dyker väl björn upp ur sitt vinterbo. Lodjuren hörs på långt, långt håll. Känns bra så – de har varit lite närgångna under vinter och besökt närliggande bondgårdar. Men vackra är de. Jag gläder mig mycket åt alla knoppar och skott som växer fram. Förråden börjar tömmas på allt jag behöver för doftpotpurrier, magiska pulver och blad som jag använder vid ljusmagi har nästan tagit slut. Våren är verkligen välkommen.

Med vårhälsningar från Laura