Blog,  TANKAR

Dags att gå vidare…

Livet handskas inte alltid varsamt med oss. Ibland känns allt grått och svårt. Då gäller det att slappna av och sen ta tag i verkligheten igen. Då finns det faktiskt många örter som kan hjälpa oss att gå vidare. Johannisörten till exempel. Den är lugnande och samtidigt uppbyggande. Men man måste tänka efter och inte blanda örter hej vilt.

Det finns olika tecken på att du håller på att bli utbränd eller deprimerad. Du sover dåligt och känner dig alltid trött. Du vaknar mitt i natten och grubblar och på dagen är du orolig och rastlös. Du är dessutom otålig och stressad. Du glömmer mycket – var du lagt nycklarna, mobiltelefonen eller vad du nu skulle handla på middagsrasten. Riktigt illa är det om du får andningsbesvär – känner att du inte kan andas djupt nog eller hyperventilerar. Då är det dags att starta om och gå vidare. Men har det gått så långt, behöver du nog mer än örter. Turligt nog finns det mycket man kan göra själv för att hoppa ut ur ekorrhjulet.

Lyckligtvis finns det mycket man kan göra själv för att för att förebygga situationer som är stressande. Lär dig känna igen stresstecknen, så du undviker att bränna ut dig. Lyssna på kroppens signaler. När du slappnar av så får du lägre puls och blodtrycket sänks. Du andas djupare och långsammare. Om du klarar av att vara i nuet och slappvdes eget välbefinnanna av, kommer du att känna dig lugn och lättad. Här kommer några små tips för att få ny energi. Andas djupt. Ta en powernap när det behövs. Ta en vilodag och lek utan mål. Motionera, helst tillsammans med andra. Lär dig släppa saker, lyssna på musik istället. Gå ut i naturen, som är som en stor helande källa. Gå vidare, bort från stressen och till en lugnare tillvaro, för ditt eget välbefinnandes skull.

Med rogivande hälsningar, ljus ock kärlek, från Laura