änglar,  balans,  Eftertanke,  Fullmåne

Vinmånen i september 10.

Det är nu vi ska ordna tillrätta allt – balansera mellan ljus och mörker. Fysiskt, mentalt och känslomässigt ska vi landa och förbereda oss för den mörka tiden. Vi ska komma till ro efter en hektisk sommar och njuta av stillheten inomhus. Den här fullmånen är verkligen tid för att släppa taget och lägga energi på, att rensa ut det vi inte längre behöver eller vill ha. Perfekt för avslut av alla de slag.

Här framför fönstret känns det mer som korparnas måne. Jag har ett par som flyger förbi både morgon och kväll. Känns som om de vill lämna ett meddelande om något….. men vad är inte lätt att förstå. Och jodå, fladdermöss också – de verkar vilja äta sig mätta före kylan kommer på riktigt. Myggjakten är i full gång. De ska kunna fånga stora mängder och därför gillar jag dom. De bor faktiskt på vinden här.

Korpen som förr sades vara mörkrets budbärare, förknippades med häxor och olycka. Idag har de intelligenta korparna ett bättre rykte och sägs till och med i par bringa tur. Fladdermössen förknippas med nattens magi. De söta små liven är verkligen magiska nyttodjur, som äter upp till 1000 mygg i timmen och är värda att få leva gott.

Det är vackert med fullmåne en mörk natt och så verkar det bli om väderprofeterna har rätt. Vi får väl hoppas och se hur det blir. Med tanke på elpriserna ligger mina ritualer för för fullmånen fast. Det blir ljusmagi för pengar. En låda med gröna ljus står beredd, rökelse gjord på kåda och barr av tall ska också bringa rikedom. Lägger för säkerhets skull också fram några kristaller – grön aventurin ska öka pengaflödet liksom malakiten, som också skyddar mot onda energier.

Kanske med ett glas rött under denna vinmåne. Det får tillsammans med vinet lysa ett varmt mörkrosa ljus för harmoni, frid och fred! Och en liten bön med ärkeängeln Rafaels hjälp, han som står för samförstånd mellan människor av olika nationer. Han är även konstens och healingens ärkeängel!

Med ljus och kärlek från Laura