Drömmar,  Eftertanke,  Hälsa,  skönhet

Hälsans och skönhetens höst

Den här hösten ska bli den mest hälsosamma någonsin. Lite Okinawadiet blandat med Medelhavsdiet för hälsan. Sedan sommaren har jag egna tomater, gurkor och mycket annat i växthuset och utomhus alla bara tänkbara örter för både matlagning, te, och för kryddning. Har heller inte glömt örter för andlighet och spådom. I min rökelse finns alltid lite gråbo som sägs öka “seendet” – har också några torkade kvistar runt spåkulan. På skönhetens altare ska jag göra allt som är bra för mig. De bästa krämer och oljor som går att hitta. Ekologisk, mandel- , avocado- och kokosolja mår huden bra av. Brukar ha i några droppar eterisk rosen- eller lavendelolja i mandeloljan. Doftar himmelskt och ökar oljans vårdande egenskaper.

Ett nytt yogaprogram, ansiktsgymnastik och löpning ska ge språnget till ny känsla av friskhet och gott humör. Vältränad till både kropp och själ med hjälp av det som naturen bjuder på. Är inte alls motståndare mot kosmetikaföretagens produkter, bara försiktig eftersom jag haft allergier ett par gånger. Köper ofta serum med ex hyaluronsyra och annat som min hud mår bra av. Bäst verkar den må av naturliga oljor.

Håret till exempel mår fantastiskt av en hårmask med 5 msk ekologisk olivolja hopvispad med 2 ägg. Tvätta först håret, massera in och låt verka 20 min under handduk – tvätta sen bort med schampo.

Och vid kommande fullmåne alla bara tänkbara ritualer. Har redan tjuvstartat vid förra nymånen med månskensbad, inne i värmen, men vid ett fönster. Massor av tända ljus i grönt, lila och djuprosa. Ta dina älsklingsfärger och åtminstone ett där färgen har betydelsen för vad du önskar. Jag har grönt för hälsan och pengarna, lila för andligheten och den djupt rosa för vänskapen och skönheten.

Under kvällen fortsätter jag med ljusritualer där jag sätter tre ljus och ber skönhetens ärkeängel Jofiel om hjälp. Ängelns färger är gul till grön hos vissa och hos andra riktningar djuprosa. Brukar ta ett av varje och sätter de tre ljusen på Hoodo-vis. Sätter ett, låter det nästan brinna ner, tänder ljus nr 2 med lågan från ljusstump 1 och nr 3 med stumpen från nr 2. Slutar alltid med djuprosa och låter nr 3 brinna ner helt. Under tiden det sista brinner brukar jag göra en så kallad “pink bubble-meditation”. Sätter mig mycket bekvämt, föreställer mig allt precis så som jag vill ha det och omsluter tanken med en imaginär rosa bubbla. Lever drömmen i bubblan och blåser iväg den, när jag känner mig så riktigt nöjd. Tillbaka i verkligheten, mer avslappnad än innan.

Med ljus och massor av kärlek från Laura