Drömmar,  Hälsa,  kropp och själ,  örter,  skönhet

Det där med åldern,

Som ni vet, en av mina svaga punkter är min åldersnoja, något jag har riktigt svårt att släppa helt. Försöker se det positiva i det, för ju mer vältränad och välvårdad anstränger jag mig att vara. Hehe, har nu åtminstone slutat rycka ut mina grå hårstrån – istället vårdar jag håret som aldrig förr. Det må vara rätt många gråa hårstrån, men håret är tjockt, långt och glänser. Det är egentligen rätt orättvist att vi kvinnor “måste” kämpa så med utseendet, medan männen blir attraktivare ju äldre de blir – nästan iallafall. Ungefär som med ett väl lagrat fint vin. Rätt dumt, men vad gör man ……

Förutom yoga blir det också styrketräning och en hel del löpning med stegräknare förstås – Tillhör de där människorna som vill ha full koll på allt. Nu på våren och sommaren blir det också mest gående meditation på mina skogspromenader, medan jag på senhösten och vintern brukar ta meditationen efter ett yogapass.

Hemligheten med håret heter färska örter och fin ekoolja. För mitt skandinaviskt rätt tunna hår passar kokosolja eller mandelolja bra. Låter örterna vara väl täckta i oljan ca 2 veckor. Gärna i fönstret så alla vitaminer, antioxidanter och stärkande ämnen dras ur. För mitt hår använder jag kamomill, rosmarin och åkerfräken, de fungerar jättebra. Ibland provar jag också något jag läst om. Sila av oljan och massera in i håret, handduk över och låt verka ca 30 min. innan du tvättar håret med passande schampo. Jag odlar det mesta själv både i växthus [inte så flott om på bilden, men ändå…] och på friland, så jag får det jag behöver.

Så tar jag naturligtvis alltid magin till hjälp, med ritualer vid varje fullmåne och nymåne. Och när jag känner att det behövs, vi har ju alla ibland lite deppigare dagar. Du vet väl att graden på resultatet av magin alltid beror på tron, tilliten, fantasin och klarheten av sin önskan. Önskar du något som du inte ens själv tycker är rimligt, då kan du ge upp. Annars, tro på tankens starka kraft och föreställ dig att det som du önskar redan är. Då är chanserna goda att det blir så.

Det sägs ju, att säger man “Jag kan” eller “Jag kan inte” så har man rätt, vilket som. Så stark är tankens kraft. Därför – tro på dig själv. Du kan, sträck på dig, le och känn självsäkerheten ta plats inombords. Ett litet häxtips – På söndag, solens dag – då skriver du din önskan på ett lagerblad, bränner det, kastar askan vid ingångsdörren och ber universum att ge dig din önskan. Lagerbladen är helgade åt Apollo, som är guden för solenergi, profetior och medicin. Sägs också kunna ge skydd för kärleken och dessutom snabba pengar!

Med magiska hälsningar, ljus och kärlek, från silvertrollet Laura