livsstil,  magi,  Sierska

En riktigt bra häxblandning

Fick nyligen frågan vilken sorts häxa jag väl är. En bra blandning skulle jag vilja säga. En naturhäxa, grön häxa, skogshäxa som har kontakten med den naturliga världen – kraft från blommor, örter, träd, fåglar och andra djur som springer, kryper, simmar eller krälar. Följer månens faser, solen, vinden och vädrets alla makter. En häxa som följer sina egna “lagar” – jag tar emot energier för att skapa harmoni och glädje i livet.

En sierska med sina kort, kanske också änglahäxa eftersom jag gärna använder mig av Änglatarot – korten med förbindelse till ärkeänglarna. Vid min distanshealing ber jag ärkeänglarna om hjälp att förmedla just det som personen behöver. Samtidigt använder jag rökelse, örter, kristaller och alltid levande ljus. Korten hjälper mig att fånga den stora bilden för att låta energierna gå på djupet.

Runor är ett annat sätt att spå för runorna är väldigt speciella. Speciella eftersom var och en av symbolerna frigör en egen kraft. Du kan till och med bära ett runtecken med dig som talisman. Till exempel Fehe som sägs ge ekonomisk trygghet och hjälpa dig med pengaproblem. När jag spår i runor använder jag inte rökelse, utan tänder på gammalt fornnordiskt vis torkade örter i små lerskålar.

En trollkvinna eller schamanka med sina magiska eldar och ritualer, skulle jag ibland också kalla mig. Brukar åkalla den keltiska gudinnan Brighid när jag arbetar med eldar [mest vintertid pga brandfaran], hon är gudinna för härdar och eldar och beskyddar helare. Hennes heliga eld underhölls av nitton jungfruprästinnor, den heliga flammans döttrar – vi får sköta elden själva så bäst att vara försiktig!

Blandningen av allt detta, har gjort mig till den jag är idag. Uppväxt och ungdom, där jag prövade mig fram bland lärdomar inom familjen. Med mor, mormor, farmor och farfar, som höll på med spådom och olika former av andlighet, blev det en hel del att välja på. De hade naturligtvis hämtat sitt från tidigare generationer. Så tillkommer för mig erfarenheten från flera främmande länder, där jag jobbat [som översättare/tolk] och utnyttjat fritiden för andligt arbete, eller bättre sagt – lärt mig mycket om andlig visdom.

Med trolldom och magiskt ljus från Laura