Eftertanke,  livsstil,  Månfaser

Bråda tider

Bara ett par dagar kvar med den växande halvmånen. Månens dragningskraft är enorm dessa två dagar före fullmånen. Det sägs vara en fantastisk tid att utöva magi för förbättrad hälsa, både fysisk och kanske ännu mer psykisk. Din kreativitet och förmåga att lösa tilltrasslade situationer är som bäst just nu. Nu gäller det att ta vara på ögonblicket! En magisk, stilla meditation är perfekt framåt kvällen. Bra sitta bekvämt, koncentrera sig på andningen och låta tankarna flyga runt.

Här hemma verkar både fladdermöss och korpar känna på sig att fullmånen är nära. Det är fullt flyg på natten, korparna syns till även på dagarna och nu på morgonen har 2 st svischat förbi fönstret där jag sitter. Tänker på Odens två korpar Hugin [tanken] och Munin [minnet], som flög ut i gryningen och kom tillbaka framåt kvällen, för att informera om allt som hänt i världen under dagen. Två korpar sägs betyda lycka, så min morgon var tursam.

Det är tid för att samla in magiska växter nu runt fullmånen – jag brukar alltid samla in örter och annat växande 2 – 3 dagar före, under och efter fullmånen. Vid nästa fullmåne är det inte mycket kvar. Det blir både de vanliga från växthuset och även en hel del från ängar och skog. Just nu går jag också utan hund, eftersom det fortfarande är koppeltvång, fram till 20 augusti. Viktigt att inte stör viltets ungar.

När skymningen faller på kan det vara skönt med en promenad. Man börjar se månen rätt tidigt, nästan samtidigt som solen går ner. De byter bara plats. En ljuvlig tid när vädret är vackert som nu. Kommande måne den 12 augusti kommer tidigt 03.35, mitt i häxtimmen, så det blir en tidig morgon när fullmånen kommer i Vattumannen. En tid för intuitionen och blicken mot framtiden.

På kvällen innan fullmånen ska du lägga en anteckningsbok på ditt bord, för att direkt när du vaknar skriva upp vad du drömt. I drömmen ser du världen ur ditt eget perspektiv och är fri från konventioner – det är din önskan rakt på sak som kommer fram. Just runt fullmånen är drömmarna särskilt informativa – så skriv gärna ett par dagar före och efter. Ring gärna om du vill ha hjälp att tyda dina drömmar.

Med ljus och kärlek från Laura