Eftertanke,  höst,  kropp och själ,  livsstil

Silvertrollens tid är nu

I Tyskland säger man Altweibersommer [äldre kvinnors sommar], i England Indian summer – och här i Sverige blir det indiansommar eller brittsommar. Dessa härliga, varma, soliga och sommarliknande höstdagar i slutet av september och början av oktober. Själv skulle jag vilja säga “silvertrollsommar”. Luften känns tunn och som en slöja av silke, konturerna blir mjukare. En härlig tid för magi och mirakel. Känns som om världarna vore nära varandra.

Skogsstigarna ger till och med de detta mjuka, välkomnande intryck. Tid för kropp och själ att tanka upp inför kommande kalla månader. Njuta av värmen och de sista lysande solstrålarna. För mig som “silvertroll” och naturhäxa den perfekta tiden. Det mjuka ljuset ger silverreflexer i hårets gråa slingor och låter små rynkor av livsglädje nästan försvinna.

Jag är ofta i skogen nu för att plocka bär. Blåbären sägs i magin vara hälsans och sanningens bär som ofta används vid healing. Torkade också i rökelse för att rensa bort oönskade energier. Hallon är ett bär som ger bra skydd mot allt ont och används ofta vid kärleksmagi. Både för att hitta en ny kärlek och även för kärleken till oss själva, som vi lätt glömmer bort. Björnbärens första uppgift är att skydda dig och ditt hem. Färgen symboliserar magi, mystik och även underjorden. Den är förbunden med det tredje ögat och det ska vara bra att dricka björnbärsjuice vid andliga arbeten. Ritualer, spell osv.

Att ligga i solvärmen på prasslande guldgula löv och titta på löven som hänger kvar, kanske en och annan kvarbliven insekt, ett fantastiskt färgspel. En livsstil i samklang med naturen ger oss kraften för hela året. Snart är vi i Sverige i en unik situation – 3 årstider samtidigt. Sensommar i Skåne, höst i mellan-Sverige och mycket snart vinter längst uppe i norr. Älskar detta vårt land, som bjuder på allt.

Vi brukar också drömma mer nu när nätterna blir längre. Praktiska drömmar om ekonomi, hälsa och jobb brukar vara ofta återkommande, likaså om kärlek. Svar på vad drömmarna betyder kan du ofta hitta online. Finner du inte vad du söker, kan du be mig eller en kollega om hjälp när du ringer – vi är flera som tyder drömmar.

Med ljus och kärlek från Laura