Eftertanke,  magi,  spådom

Morgonkaffe

Nu puttrar morgonkaffet på vedspisen i köket. En kund, gammal väninna till min mor, har beställt spådom i kaffesump, så som min mor alltid gjorde. Det brukar bli några gånger om året. Födelsedag, påsk, midsommar och Alla Helgons Dag är viktiga för henne. En lycka att ha vedspis bredvid allt modernt elektriskt. Särskilt under den mörka årstiden är en vedspis guld värd – för värme, hemkänsla och även lite spådom. Har blivit lite av husets hjärta.

Bonusen när man spår i kaffesump är, att man först får ett väldigt gott kaffe. Kokkaffe, finmalet,  som puttrat långsamt några minuter. Lite komplicerat med förberedning, men kul. Jag mal alltid bönorna själv, så storleken blir rätt. Brukar beräkna en dessertsked per kopp för spådom. Stor kopp, 3 koppar, 3 skedar. När jag spår dricker jag kaffet för att få rätt energier och lämnar sumpen kvar. Gör du det hemma dricker du själv och skakar sedan lätt  på koppen. Du ska ha lite kaffe kvar i koppen,  vrider medsols tre gånger och häller snabbt ut kafferesten.  Köp favoritsorten och förena nytta med nöje.

Sumpen i botten på koppen är det som händer i framtiden, längs koppens “väggar” är nutid. Ser du något du tyder som ett hjärta är det naturligtvis kärlek på gång. Cirklar tyder på pengar och tur. I Kina sägs det vara besvikelse. Som med så mycket annat är betydelsen olika i olika kulturer, Spå alltid med din egen känsla och dina energier som grund. Du kan alltid vara säker på hjärtat, liksom stjärnan som överallt betyder framgång. Vill du veta mer berättar jag gärna.

Med ljus, kärlek och önskan om en trevlig helg, från Laura