Eftertanke,  harmoni,  möjligheter

Grodor, fabelväsen för magi

Tror jag berättat, att jag samlar på grodor. Bilden som dök upp påminde mig om min grodsamling. som kommit lite i skymundan.  Nej då, inga levande, men har planen ett skaffa ett par röda vackra till mitt jätteterrarium som står tomt, den har jag. Köpte det  och planerade att ha en orm eller ett par, men det blev inget eftersom jag inte klarar att mata med levande möss. Fick i tid veta att köttfärs inte dög.

Mina samlade är allt från vackra emaljerade över kristallgrodor och snidade trägrodor till kinesiska trebenta pengagrodor. Så några stora keramikgrodor som står på golvet – en grön för pengar och kärlek och en vackert blå för rättvisa, visdom och healingkrafter. I magin sägs ju grodan ha en stor symbolisk betydelse. Den står bland annat för långt liv och överflöd, bärare av harmonish kärlek, För kelterna var grodan till och med jordens herre, medan den i Kina representerade månen,  regnet och fruktbarheten – kvinnans charm = yin-principen. Lite olika var vi befinner oss på denna vår jord.

Jag brukar ibland använda mina små kristallgrodor vid olika ritualer. Särskilt under nymånen när det gäller nystart eller till och med livsförnyelse, ta tag i ett problem från en ny sida, vinna aktning och anseende. Återuppståndelse – om man känt sig nere ett tag. Grodan som tog sig från ägg och yngel till en präktig groda är ett bra exempel.

Md ljus och kärlek från Laura