Eftertanke,  magi,  Mörker,  Vintertid

Tystnad och mörker

Årets mörkaste månad och en eftertankens månad, det är november. Detta sägs vara andens tid och att vi ska söka inåt, känna efter, lyssna till vår intuition och själens ohörbara antydningar. Det undermedvetna, instinktiva som gör sig påmint lite då och då nu i mörkret.

Om du inte mediterar annars, ta dig tid för det nu, tänd ett ljus, sätt dig bekvämt och andas djupt och långsamt. Vill du ha en guidad meditation, så hittar du helt fantastiska online.

Jag återkommer rätt ofta till Konfucius ord “Bättre tända ett ljus, om än aldrig så litet, än att förbanna mörkret”. Hos mig brinner levande ljus lite överallt hemma – kollar alltid att de står brandsäkert – de flesta står på skrivbordet där jag sitter och jobbar. Doft och färg varierar. När jag jobbar online tänder jag ljus i en färg som stöder kundens fråga.

Eftersom jag stöper ljus själv har jag passande, i färg och med torkade örter, för de flesta av livets frågor. Blev “tvungen” att börja göra ljus efter det att björnen till slut tagit alla 11 bikupor, som jag hade från början. Plötsligt stod jag där med bivax för de närmaste 10 åren minst. Så det med ljusen har blivit en ny kär hobby. Passar bra eftersom jag ju odlar örter för hälsa, mat och magi, både i växthus och på friland.

Hoppas och tror att mörkrets änglar är här för att bringa ljus i denna mörka tid, inte att de är onda demoner eller häxor. {Häxor är ju dessutom de allra flesta goda]. Min tro på “svarta änglar” är annars lika stark som tron på “svart magi” Det är med det “svarta” som med mycket annat, man måste tro på det för att kunna påverkas. Jag har träffat människor i olika länder som haft så stark tro på det negativa som utmålats, att de farit illa av det. Jag tror inte på demoner och onda förbannelser, så länge vi själva inte släpper dem nära våra tankebanor. Men tror vi på det, då kan tanken skada oss och få grepp.

Jag använder gärna örter och annat som skydd. Jag rensar och renar. Just nu brinner smudgesticks för att rena och som skydd mot dåliga energier. Torkad vit salvia och en torkad enkvist med både enbär och barr. Jag rensar och renar huset från dåliga energier. Det doftar himmelskt sedan och jag mår bra.

Jag tror på Attraktionslagen och att positiva energier drar till sig positiva sådana. Jag tror på tankens kraft och att om man önskar sig något nog starkt, så blir det så till slut. Det måste naturligtvis vara rimligt och kanske måste man sätta upp delmål, men det går! Magi med tända ljus och ritualer kan göra underverk, när man tror på det man gör och gör det med inlevelse. Tanken måste vara sådan, som om önskan redan vore verklighet.

Med mycket ljus och massor av kärlek från silvertrollet Laura