änglar,  magi,  Månfaser

Måndag, månens dag

Måndag tidig morgon, här sitter jag vid fönstret och tittar ut på årets första snöflingor. Den växande halvmånen syns som genom en slöja. Allt är riktigt vackert och stilla. Nästan så man tycker sig höra änglars viskningar och ser deras tecken.

Bland ärkeänglarna har vi ju Haniel som också kallas mångudinnan. Vi har Luna [=måne på latin] den romerska mångudinnan, som antagligen skapades på 200-talet f. Kristus som personifikation av månen. Hon motsvarar Selene i grekisk mytologi, men är inte besläktad. I den romerska mytologin var annars Diana och Juno mångudinnorna.

Gudinnorna, i olika kulturer, som vi får kalla mångudinnor är många. Haniel kallas inte bara mångudinna, hon är dessutom en healingens ärkeängeängel och den som jag alltid ber om hjälp, när jag sänder änglahealing på distans. Den andliga healingen, dvs änglahealingen, förmedlar den healing som är bäst för kunden just då och överför även positiv energi. Jag sänder varje fredag kl. 19.00 – 19.30 till de av veckans kunder som önskar. Dessutom vid fullmåne och nymåne.

En intressant mångudinna är, tycker jag, är den vackra, unga, rättvisa Chandra [lysande} en av hinduismens Grahas, en för varje månfas. Graha betyder ungefär, den som kontrollerar. Den tidiga vediska månguden Soma är manlig och namnet kommer från en berusande växtsaft. Många är de gudinnor och gudar som associeras med månen, som ju är kvinnlig. Mawu är mångudinnan i den afrikanska kosmogonin. Om du söker hittar du lätt vem du vill sända dina “böner” till vid olika månfaser.

Tänker på forna tider, på människorna som fick njuta av stjärnhimmel och månsken, kanske med häst och vagn. Känns som om naturen var närmare då. Men en månskenspromenad i skogen eller parken är fantastiskt, även den. Det är något väldigt speciellt med månen och jag själv försöker så gott det går att leva i samklang med månens faser.

Just nu har vi tilltagande måne i snömånens november. Andens tid, en tid för förvandling och nystart. Vi har växande halvmåne och månskäran blir lite större för varje dag. Kraften stiger och månens dragningskraft påverkar allt som utsätts för dragningskraften. Tiden är nu om du vill lösa problem. Kroppens förmåga till självläkning är stark, så välj dina mantran. Bra tid att utföra magi för förbättrad hälsa!

Välkommen till en ny dag med ljus och kärlek, Laura