änglar,  Eftertanke,  harmoni

Sköna maj välkommen….

Maj brukar kallas allas vår favoritmånad, sångerna till maj månads ära är många. I den gamla bondealmanackan var 1 maj, första dagen på sommaren och alla djur i ladugården släpptes ut på grönbete. Ungefär som vårt kosläpp nu för tiden, som brukar vara från ca 13 april till 26 maj, lite beroende på var i Sverige vi bor.

Nu dröjer det bara ett par dagar, så är vi där. Håller tummarna för vädret, för än har vi minusnätter och regnet förvandlas till snö och iskristaller när det faller. Knappt så hunden vill gå ut. Lite hoppgivande att Merkurius vände från sin retrograd igår och går framåt igen. Det brukar dröja ett par dagar tills allt ordnat in sig igen för oss, men snart går det framåt i harmoni. Får hoppas att detta också gäller vädret, så vi får en första maj i strålande solsken.

För säkerhets skull har jag igår kväll och tidigt i morse bett ärkeängeln Uriel, Guds ljus, om hjälp.  Uriel är den ängel som hjälper vid naturkatastrofer, så jag hoppas att lite solsken kan han frambringa rätt lätt. Men man vet aldrig – bad även ärkeängeln Raquel, snöns och isens ärkeängel om skydd från ännu mer vinter. Så nu gäller det bara att vara helt övertygad om att detta går bra. Blev också en liten eldritual i samma “ärende” nere vid dammen.

Med önskan om sol och värme inför helg, Valborg och 1 maj!