Blog,  Drömmar,  livsstil,  själ,  skönhet,  TANKAR

Tidens gång

Över helgen läste jag, an en gång Oscar Wildes bok The picture of Dorian Grey. Den är lika fascinerande varje gång. Hur Lord Henry drar in Dorian Grey i sin livsnjutar-tillvaro, där det enda att sträva efter är skönhet, elegans och njutning. På något vis triggar boken igång min åldersnoja. “Jag kommer nog att bli en gammal, hemsk och ful skrynklig häxa.” Hehe.

Kanske var det inte riktigt rätt bokval nu över Halloween. Jag älskar ju det vackra, goda livet. God mat, träning, yoga, vackra saker och vacker natur. Att njuta av tillvaron helt enkelt. Gillar detta med mindfulness. att leva i nuet. Inte tänka för mycket på i morgon eller om 20 år. Bättre ta en dag i taget och tänka på saker som gör mig glad. Musik, skratt, laga god mat, konst, kärlek, min hund. Spabesök och/eller bastu är heller inte fel. När man gör sånt, som får en att må bra blir man till och med friskare. Faktiskt har jag slutat räkna mina gråa hårstrån {och försöka rycka ut dom] utan tycker att silverstrimmorna är rätt vackra. Använder till och med mer silversmycken för att betona det grå i håret.

Vanligtvis tycker jag det är skönt att bli lite äldre. Tänk så mycket onödigt man slutat att oroa sig över. Man tar det mesta med ro. Vad som också har en be inverkan är att meditera. Nästan som inre semester. Jag blundar och ser framför mig hur jag befinner mig på en fantastisk plats. Tricket är att inte bara tänka, utan att visualisera. Man förflyttar sig dit, man är där, lever där. Man känner doften, värmen, ljuden – man känner efter hur man mår.

Att leva emotionellt som livsnjutare och bohem är kanske inte så seriöst, men härligt. Något man bör unna sig ibland. Vi styrs av känslor och våra tankar påverkar hur vi mår. Därför kan vi styra vårt mående genom våra tankar. Just visualiseringar och meditation är en dunderkur för hjärnan.

Negativa tankar är vår värsta fiende. Försök hitta tankar du mår bra av och upprepa dem varje dag. För det vi gör och tänker bygger på känslor som du kan påverka genom tankarna.

Ljus och kärlek från silvertrollet Laura