magi,  Önskningar,  skönhet

Helgens hemliga ritualer

Lite extra för skönheten under helgen, det känns rätt när åldersnojan biter. Titten i spegeln som talade om för mig att något behöver göras – Nu! Dessutom drog jag kort nr.9 i bägare i morse, som säger att jag ska ta hand om mig själv, sätta mig själv i första rummet. Så får det bli denna helg! Snabbbokade tid för bastu i morgon bitti. Lördag passar alltid  bra för lite extra egentid.

Har försökt med vinterbad, som det skrivs så mycket om nu, men har gett upp. Värme och hetta passar mig bättre. Då mår jag bra – bättre med basturitualer än med iskalla dopp. Ritualen i bastun börjar för mig med en ceremoni, där jag använder härligt doftande olja från topp till tå. Torkad magnolia som legat att dra i mandelolja i ett par veckor. Sägs vara det bästa för magisk kvinnlig skönhet. En orkidé för fulländning får inte fattas – den står bredvid ett tänt djuprosa ljus och rökelse-skålen full med torkade vita rosenblomblad, som står för förtrollning, häxkraft och hemlighetsfull kvinnlighet. Sedan följer en härlig sittning i het bastu, som jag avslutar med att tvätta oljan ur håret, men bara duscha resten med ljummet vatten. Den magiska oljan ska ju fortsätta göra verkan.

Ska det vara magiskt, ska det vara ordentligt – fick extra lov, att få göra min ceremoni inne i bastun. För att uppnå ett magiskt mål behöver vi ju även uttala en besvärjelse för vår önskan. Min besvärjelse för skönhet är rak och tydlig, precis det jag önskar. Behåll alltid dina besvärjelser för dig själv och säg eller/och skriv med egna ord. Universum vill veta vad just du önskar och känner.

Med ljus och magisk kärlek från Laura