Fullmåne,  magi,  Mörker

Månen är en känslosam kvinna!

Nu är vi inne i en mycket intensiv fas, den växande halvmånen påverkar allt som blir utsatt för dess energi. Det är nu du kan lösa problem och påverka din hälsa till det bättre, månens kraft blir starkare för varje dag. Fram till fullmånen i Kräftan den 7 januari då den är på sin höjdpunkt. Tiden nu är fantastisk för magiska ritualer och kreativt arbete, spell och besvärjelser.

Känslorna är i vallning för vi är fortfarande inne i den ljusa halvan av månaden, den från nymåne till fullmåne. Det är nu du ska skapa det du eftersträvar och manifestera allt som ska växa med månen. Sägs att detta är den manliga halvan, som når sin kulmen under fullmånen – när den kvinnliga, mörka halvan av månaden tar vid. Känslornas halva. Det är nu förändringens tid kommer.

En fantastisk tid för meditation kommer när känslorna vänder sig inåt. Passa på att bearbeta dina upplevelser nu. Bli av med dåliga vanor och städa ut det du inte behöver. I denna tid av is och snö känns det skönt att få ordning och reda, inombords och runt omkring. Just den här fullmånen i Kräftans tecken, årets första, är mycket känslosam. Mittemot står Solen i Stenbockens tecken så det blir ett möte mellan is och eld. Ett spännande år ligger framför oss – det avslutas även med en fullmåne i Kräftans tecken. Ett magiskt känslornas år när mycket kan hända.

Med ljus och kärlek från Laura