Drömmar,  Eftertanke,  Månfaser

Energisparande glädje

De senaste veckorna har jag läst så mycket om att spara energi, att jag vill försöka göra något trevligt av energisparandet. Under sommaren älskar jag picknick och från och med idag inför jag helgpicknick, när vädret tillåter. Kommande helg ser lovande ut, med lätt snöfall och inte under minus 5. Idén fick jag när jag hittade mormors gamla gjutjärnsgryta, med kedjor och ställning. Plus en massa handskrivna recept – ibland gör man fynd. En gryta är toppen för soppor, något jag älskar vintertid. Man kan förbereda allt inomhus och ute kommer det direkt ner i grytan. Dessutom praktisk att ta med sig, med ställning och allt.

Minns  att farmor också använde grytan till spådom. Min mor hade en gryta där hon smälte bly och spådde på nyårsafton, men mormor sa redan då att det var giftigt och att mor skulle sluta med det. Mormor själv smälte bivax och hällde i kallt vatten i just den här grytan.Utomhus – hon tyckte att energierna kom fram bättre då. Den traditionen med att smälta bivax  har jag övertagit, men inomhus. Bivaxet måste snabbt i kallt vatten innan det stelnar.

Feng Shui är ledstjärnan i mitt liv, så jag är mycket ordentlig och hatar oordning. Men, det finns ett stort men, jag kastar inte gärna saker. Istället packar jag ner i kartonger och skriver ordentliga listor om innehållet, prydligt påklistrade på kartongerna. Måste ärvt beteendet efter min far – har fortfarande flera av hans kartonger som jag aldrig öppnat, men i år ska det ske. Finns med på min löfteslista.

Med ljus och kärlek från Laura