Blog

Tokig i lavendel

Det finns inget härligare än doften av lavendel. Då menar jag den från blommorna på fältet, inte nån syntetisk efterapning i flaska. Det skiljer världar, om inte dimensioner.

Gudars och änglars doft som i magin säger att blommorna och doften ger ett magiskt skydd mot dåliga energier. Förr hängde man upp lavendelkransar så onda häxor skulle hålla sig borta. Nu planteras det ofta för att rådjuren låter rabatten vara ifred. Används i luktpåsar för att hålla malen borta. Te på blommorna sägs vara lugnande och lindrar migrän.

I modern magi sägs den höja självförtroendet, ge lugn sömn, hälsa och ett långt liv. Den drar till sig romantisk kärlek och är en healingens blomma. Den används vid besvärjelser för hälsa och kan gradvis förbättra din ekonomi. För besvärjelser brukar jag använda den i rökelse tillsammans med gråbo [mugwort eng.] för att förstärka andligheten.

Ett doftande oljebad eller massera in lavendel olja ordentligt innan du går in under duschen. Lovar att det gör dig behaglig till mods och oemotståndlig. Bäst om du gör lavendeloljan själv på nytorkade lavendelblommor. Lägg dom i mandelolja, förslut och låt stå 2 veckor i soligt fönster innan du silar av. Doften är en del av paradiset! Säger du att det luktar gammalmodigt har du stoppat näsan i något syntetiskt.

Jag bakar till och med lavendelskorpor för att njuta lite extra. Lavendel i förbindelse med mörk choklad är gudagott. Säger också mina gäster. Om du inte torkar osprutade blommor själv, köp gärna lavendel -blommorna på apoteket. Finns i små burkar där. Du hittar receptet på nätet – fråga annars när du ringer.

Med ljus och kärlek från silvertrollet Laura