Drömmar,  Eftertanke,  Månfaser

De sista löven faller

Mina skogspromenader är olika varje gång, varje dag är som att komma in i en ny värld där skogen visar ett nytt ansikte. Löven faller allt snabbare och vyerna vidgas – nu ser jag redan en bra bit längre inåt. Rätt skönt att ha hela blickfältet under “kontroll” efter att vi haft både björn och lo väldigt nära. Björnen rör sig fortfarande i området. Älskar verkligen båda, men de behöver kanske inte direkt komma så nära, att man hittar björnspår under äppelträden på gården. Naja, snart går den i ide.

Nu syns redan månens skära efter nymånen och månens dragningskraft börjar påverka allt som utsätts för dess energi. En bra tid för magiska ritualer, som gäller hälsa och kreativ utveckling. Det sägs att kroppens förmåga att läka sig själv är extra stark just när månskäran växer. En tid som också är perfekt om man vill börja plantera små lökar i krukorna inne, för att ha vackra blommor till advent.

Men än är, tack för det, lite kvar av den rödgula lövprakten. En eftertankens och drömmarnas tid nu, när vi ofta befinner oss inomhus, men ändå tar vara på chanserna att fånga det sista färggranna i naturen. Tänk också på att under den här tiden är slöjan mellan världar ytterst tunn, så kontakter med med andra sidan är lättare än vanligt att möjliggöra, likaså är energierna vid spådom starka. Framtiden verkar ibland till och med skicka meddelanden om det som skall komma. Tittar du i tidningar eller kollar online, brukar utbudet av seanser vara starkt under senhösten.

Med framtidstro och kärlek!