Fullmåne,  möjligheter,  skönhet

Häxornas tid är nu

Kvasten stod utanför dörren, redo för magiska ritualer. Korparna väntar, ivriga att komma iväg! Så kändes det nästan när jag börjar lägga mina runor vid 03-snåret. Det var som att flyga i tanken, med själens magi mot våra drömmar, för att ta vara på fullmånens alla möjligheter. Den lyser för vår intuition och målet för våra önskningar.

Känns bra denna midsommarnatt när vädret är vackert och månens fulla ljuskraft lyser ner från himlen. Gryningen är så vacker, nästan förtrollande. Jag tände min eld i tid, så den lyser vackert vid – nästan på – dammen. Man måste vara försiktig i värmen. Har ju tidigare berättat om två korpar som under åren ofta dök upp under mina skogspromenader med hunden. Efter skogsavverkningen runt omkring är de flera som finns någonstans på gården. Är kloka fåglar så känns som ett bra tecken att de “flyttade” hit.

Om korpen i magin sägs ju, att de är häxornas följeslagare. De goda “trollen” tror jag, för dessa intelligenta fåglar var ju vishetens budbärare redan på asagudarnas tid. Korparna Hugin och Munin syns ofta avbildade på guden Odens skuldror. De flög iväg på morgonen och kom tillbaka på kvällen för att berätta vad som hände i världen. Så får hoppas att mina korpar håller koll på omgivningen. Nu för tiden är de inte längre olyckskorpar utan vishetens budbärare. Till och med min runläggning tydde på bättre tider.

Med ljusmagi för en god framtid!