Hälsa,  harmoni,  höst

Lavendel och citrus

Två magiska stöttepelare för skönheten, hälsan och trivseln, som passar till min “häxiga” livsstil. Tänker på citron och lavendel, som jag skrev om i förra inlägget – som myggmedel – men de kan så mycket mer än att mota bort mygg. Jag älskar att göra härliga doftljus med båda, tillsammans eller ett och ett. Att använda vid spådom, aromaterapi, som te och, ja ni vet, mot mygg, men också som krydda, som piggelindryck en pressad citron i varmt vatten på morgonen och lavendelte som är avslappnande inför sömnen.

Detta är inte allt – om jag börjar med citronen så sägs den vara helig just för månmagi på grund av sin ljusgula, härliga färg. Den används för att fira mångudar och mångudinnor och används i många månritualer. Jag har alltid mitt citronträd framme vid månritualer, särskilt när det bär frukt. Citron hjälper att bli av med negativ energi så att man mår bra både fysiskt och psykiskt. Den rengör inte bara kroppen inifrån med sina vitaminer och antioxidanter utan den upptäcker negativ energi och tar bort negativa effekter. Till exempel har buddhistiska munkar använt citronen i andliga ritualer för att hålla dåliga vibrationer borta och ge ett fridfullt liv. Själv har jag ofta rivet, torkat citronskal i min rökelse och ibland, när tiderna är tuffa, en klyftad, färsk citron på nattduksbordet. Bara doften är härlig!

Lavendeln är så mycket mer än bara lugnande. Den sägs i magin att lavendel kan lugna upprörda sinnen, den låter dig tänka klart och stiftar både frid och fred. Den utgör den klassiska ingrediensen i alla rökelser för äkta kärlek och hjälper mot kärleksbekymmer. I magiska ritualer använder man den för att skydda mot negativt inflytande. Man använder den i örtabad och i doftlampor. Den eteriska oljan droppar man på en vacker liten tygbit och lägger under huvudkudden för att skydda sig mot mardrömmar. Allt för positiva förändringar. Den hjälper också att uppfylla positiva önskningar. Borde också hjälpa för skönheten, då en strålande lycklig människa alltid är vacker. För säkerhets skull har jag alltid en flaska citronolja, fylld med lavendel, stående!  En äkta växt för underverk – använd alltid ekologisk- både citron och lavendel!!!

Sänder önskan om lycka medan lavendelljuset brinner!