balans,  Hälsa,  harmoni

Solsken och skönhetsmagi

När solen skiner känner vi oftast harmoni och balans i livet. Hälsan brukar vara på topp och vi tycker det mesta i livet är ok, så nu är det dags att ta tag i det där extra som vi tänker på.  Välmåendet och skönheten. Tid att strosa omkring i naturen och plocka örter som just kommit upp, både för ansiktsmassage och nyttigt te. Att snabbtorka för rökelse, aromatiska oljor för ansiktsvård eller att använda för att gnida in ljusen [medsols] vid ljusmagi. Varje ört har sin speciella magi.

Skönhetsmagi kan också vara, att bara sitta i solnedgången och meditera, samtidigt som vi drar in dofterna av örter runt omkring oss. På en enda dag har mina lavendelblommor i krukor börjat öppna sig. Bär naturligtvis in dom i växthuset över natten. Tjuvstartar där för att få nya blommor redan på våren. Lavendel är en absolut favoritört – lugnar, balanserar och får oss att känna oss välmående. De eteriska oljorna används ofta i aromaterapi. Dessutom är det härligt med små lavendelblom-påsar för att motverka trötthet och ta bort huvudvärk. Doften sägs också öka passionen och ska ha varit Kleopatras hemlighet. I rökelsen använder jag torkade stjälkar och får en helt underbar doft, den sägs också vara perfekt att använda som offergåva till gudarna för lite extra skönhet.

Är jag utomhus med  brasa för eldmagi och spådom, kastar jag gärna torkade örter över brasan samtidigt som jag åkallar andliga krafter. För andligheten blir det mycket gråbo där jag använder torkade blad och frön, plus knippen med stjälkar – men gråbon är förra årets, den nya är klar först framåt sensommaren. Av årets nya växter blir det än så länge nässlor, en och björk, små fina skott för skydd, nystart, hälsa och glädje, enen ger även lycka med pengar, dessutom naturligtvis lavendeln för harmoni och skönhet.

Med örtmagi och kärlek.