Hälsa,  harmoni,  livsstil

Skönhetens tid är sommaren

Vi har aldrig ett så stort utbud av örter, vilda växter och annat för skönheten som på sommaren. Möjligheter för en naturlig livsstil som främjar både hälsa, harmoni och inte minst skönhet. På mitt bord ligger en stor hög med böcker om örter och vilda växter – för både skönhet och magi. Helt nya böcker och sådana som jag hittat på auktioner och när bibliotek säljer ut gamla böcker. Om man är intresserad av äldre “örtmagi” för skönhet och hälsa, finns det möjligheter att hitta riktiga fynd. Det lönar sig också att hålla koll på större loppis. Mycket som man inte hittar i en vanlig bokhandel eller ens på nätet finns ibland där på loppiset.

Idag har jag plockat flera stora papperskassar med brännässelfrön. Att ha på gröten, filen eller att blanda i mitt örtte. De ska vara minst lika nyttiga som ginseng. Alltså allt för hälsa, ungdom och skönhet – GRATIS. Det blev också lika mycket Johannesört, som är fantastisk just nu. Den gör dig glad och är en väl dokumenterad läkeväxt mot nedstämdhet, men som inte får blandas med medel mot depression.

Som tredje växt kunde jag inte låta bli att plocka en korg med smultron. En liten korg, för de är små och man vill ju inte krossa godsakerna. Magin består i att äta dom direkt. Det godaste i världen för mig, men omöjligt att bevara dess arom. De är mer som en dröm för direkt ätande. Ibland är det förgängliga det vi önskar mest. Så barndomens smultron direkt på strå är fortfarande oslagbar i magi när det gäller smultronens smak! Magin att glömma all världens problem medan man äter dom. Så talar en smultronälskare som just ätit en stor kopp smultron – nu tillbaka till verkligheten.

Med smultrondoft och kärlek denna tisdag i juli!

.

.