Hälsa,  livsstil

Retreat – vägen till din själ….

Det har blivit väldigt populärt att åka iväg på en 3- eller 5-dagars retreat. En tyst retreat skämmer bort ditt sinne och lär dig lyssna på dig själv. Tystnad, yoga, meditation och kanske fasta skapar balans och låter dig glömma vardagens stress för en stund.

Kristna har under tusentals år sett tillbakadragandet i tystnad och bön, som ett sätt att komma närmare Gud. För dagens retreatdeltagare uppsöker tystnaden för att få en bättre kontakt med sig själva. Själen och intuitionen.

Första gången jag åkte på ett retreat trodde jag att det skulle bli svårt. Tänk att vara tyst i drygt 3 dagar, ingen mobiltelefon, ingen dator, ingen TV och värst av allt inget KAFFE. Att jag själv ska vara mitt enda sällskap i 3 långa dagar. Förutom tystnaden blir det dagliga yogasessioner, promenader i skogen, meditation och, faktiskt, härlig vegetarisk mat, i tystnad. Maten kan vara en upplevelse i smaker när man får en vällagad måltid om man inte pratar med någon.

Starten blev en dryg timmes promenad i skogen, med långt avstånd [20 m. till nästa deltagare], så alla känner det som om de vore själv. Därefter yoga under tystnad, följd av en lika tyst ekologisk frukost med grönt te. Inget kaffe någonstans – inga fuskmöjligheter. Det känns plötsligt skönt att få vara på retreat och få möjlighet att hitta tillbaka till det som är viktigt för mig.

Allt blir lugnare, i balans, det har blivit skönt att njuta av att fokusera energin på andningen. Den klarhet vi skapar genom att ta bort tankar om gårdagen och framtiden, kan vi istället använda för att handla mer ändamålsenligt i våra liv. Att söka tystnad är inte bara för att slappna av. Det är också för att få mer energi.

Fysiskt får kroppen ro på en retreat. Vegetarisk mat gör att kroppen rensas från slaggprodukter och att matsmältningen kommer i balans. Din andning blir långsammare, blodtrycket sjunker och blodsockret stabiliseras.. Promenader och yoga medverkar till att mängden stresshormoner sjunker och kroppen blir avslappnad.

Psykiskt kan du bli irriterad först . du vill få bort tankar och känslor som tränger sig på. Men djup-andar du, utför avspänningsyoga och går långa promenader, så hjälper kroppen ditt sinne att koppla av. Du slappnar av och upplever glädje, styrka och klarhet. Det blir lättare att få en översikt för att sen fatta beslut.

Måste medge, att jag utnyttjade kvällarna på mitt retreat, att utföra magiska ljusritualer för hälsa, lycka och positivt tänkande. Jag bad också ärkeängeln Raphael att ta bort negativa energier och ge mig styrka att se det positiva.

Sänder i tystnad, ljus och kärlek, Laura